Крими

Полицейският бюлетин на 17 юни 2024 г.

  17.06.2024 12:19             
Полицейският бюлетин на 17 юни 2024 г.

Трима, извършили кражби, са установени от служители на полицейския участък в Лесичово и РУ-Панагюрище. Преди около месец в РУ-Пазарджик била получена жалба от собственик на хранителен магазин в лесичовското село Динката. Мъжът се оплакал, че за известен период от време апаши са извършили кражби на хранителни продукти на обща стойност от близо 500 лева. С работата по случая се заели служители от местния полицейски участък в Лесичово. Те установили, че автори на посегателствата са 52-годишна жена от село Динката и нейната 16-годишна внучка. По случая е образувана преписка, която е изпратена в Районната прокуратура в Пазарджик.

В събота в РУ-Панагюрище се получил сигнал от собственик на лек автомобил. Мъжът съобщил, че при товаро-разтоварни дейности пред ресторант в средногорския град апаш е отмъкнал намираща се във возилото мъжка кожена чантичка. В нея потърпевшият съхранявал сумата от 5200 лева. Екипи на полицейското управление реагирали незабавно и в близост до мястото те установили 59-годишен жител на гр. Нови Искър. Станало ясно, че мъжът е отмъкнал чантата с парите. На мястото е извършен оглед, а паричната сума е възстановена обратно на собственика и. По случая е образувано бързо производство.

Трима души, притежаващи наркотици, са задържани в арестите на полицейските управления във Велинград, Пазарджик и Септември. Криминалисти от РУ-Велинград извършили проверка в къща, обитавана от 53-годишна велинградчанка. Вътре органите на реда открили 8 полиетиленови пликчета със синтетичен канабиноид. В района на бензиностанция в Пазарджик автопатрул при полицейското управление в областния град засякъл 45-годишен пазарджиклия. След проверка у него било открито топче със същия по вид наркотично вещество. Почти по същото време криминалисти от РУ-Септември проверили лек автомобил „Пежо“, в който пътували двама души. При вида на полицаите единият от тях изхвърлил на пода в колата бяла бучка. След направен полеви наркотест се оказало, че става дума за амфетамин. Мъжът, който се опитал да се отърве от дрогата се оказал 29-годишен септемвриец. И по трите случая са образувани бързи производства под надзора на прокуратурата.

Бързи производства се водят срещу двама водачи, управлявали возилата си под въздействието на алкохол и наркотици. В събота вечерта екип на сектор „Пътна полиция“ спрял за рутинна проверка „Ауди“ с водач 18-годишен младеж от Септември. Последвал тест с техническо средство, при който се оказало, че шофьорът е под въздействието на наркотици. Снощи се получил сигнал за паднал на улица в Пазарджик водач на мотопед. На мястото пристигнал екип на пътна полиция и РУ-Пазарджик, както и линейка на Спешна помощ. На мотопедиста е направен алкотест, при който дрегер-ът отчел 1.81 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Той е транспортиран и настанен за наблюдение в МБАЛ-Пазарджик.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани