Крими

Делото за убийството на Ангел Здравков влиза в съда

  18.06.2024 09:09             
Делото за убийството на Ангел Здравков влиза в съда
Ангел Здравков

Утре в Окръжния съд влиза делото срешу Никола Райчев, обвинен в предумишленото убийство на 21-годишния Ангел Здравков в пазарджишкия квартал „Запад“ през септември миналата година, съобщиха от съда. Първото разпоредително заседание е насрочено за 9:30 часа. Съдия-докладчик е Кристина Пунтева. Делото ще се разглежда от разширен състав – двама съдии и трима съдебни заседатели. То е образувано по внесен обвинителен акт от Окръжната прокуратура в Пазарджик срещу 19-годишния Никола Райчев. Той е обвинен в това, че на 29 септември 2023 г. в гр. Пазарджик умишлено е умъртвил Ангел Здравков, като му е нанесъл 2 прободни рани с нож. Деянието е извършено предумишлено и по особено мъчителен за убития начин.

От задържането му до момента Никола Райчев е с най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража". Да припомним, че той бе арестуван дни след престъплението в София. Прокуратурата твърдеше, че е опитал да се укрие, докато защитата му и близките му при гледане на мярката за неотклонение настояваха, че сам се е предал.

Никола е учил в Професионалната гимназия по механо и електротехника, но напуснал училище, преди да завърши. С Ангел са се познавали, но са се движили в различни приятелски кръгове. Но имали обща позната - момиче, което е било приятелка на Никола. Във фаталната вечер тя се разхождала с Ангел в кв. „Запад“, а ревнивият Никола излязъл пред тях. Двамата с нападателя се спречкали. Ангел се опитал да избяга, но бил догонен от Никола. Според фактологията на обвинението, убитият младеж е бил наръган два пъти - първия път в корема, а после е получил още един удар с нож в гръб, който е попаднал в бедрото му. 

Случаят има широк обществен отзвук и предизвика поредица масови протести и шествия в памет на Ангел.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички