Четвъртък, 04 Юли 2024
 

Цветейоана Пейчева с поредно силно представяне преди изпита за националния отбор при жените

  19.06.2024 08:30             
Цветейоана Пейчева с поредно силно представяне преди изпита за националния отбор при жените
Снимки: Димитра Лефтерова

Съотборничката й от СКХГ "Диляна" Летисия Пиронова също впечатли преди дебюта на държавно първенство в категория "Елит"

ВАРНА. Поредното много силно представяне на Цветейоана Пейчева от СКХГ „Диляна“ (Пз) и Спортното училище бе на силния международен турнир „Руми и Албена“ във Варна, домакин на който бе СКХГ „Чар“. В 26-то издание на надпреварата в Двореца на културата и спорта, зали „Младост“, участваха състезателки от Австрия, Израел, Кипър, Сингапур, Чехия и 11 клуба от България. Паралелно със състезанието олимпийската шампионка от Токио 2020 и възпитаничката на СК „Чар ДКС“ Симона Дянкова проведе Мастер клас. По време на церемонията на откриването зрителите наблюдаваха демонстративно изпълнение на националния отбор по художествена гимнастика за девойки - индивидуално и ансамбъл. Турнирът засвидетелства почит към елитните гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова, възпитанички на заслужилата треньорка Мария Чиприянова, донесли многобройни спортни отличия и слава на България и Варна, които загиват в самолетна катастрофа на път за Полша преди 45 години.

На състезанието в морската столица Цветейоана Пейчева спечели в категория "Елит" златен медал на лента, сребърен медал на бухалки и се нареди четвърта на обръч след допусната грешка. В крайното класиране Спортист номер едно на Пазарджик за 2023 година се нареди на трето място. На същото състезание трета в комплексното класиране е и другата ни "дилянка" - Летисия Пиронова, която спечели златото на въже и е на 4-то място на обръч.

"Това бе последното състезание от поредицата силни състезания за Цвети преди изпита за националния отбор - ансамбъл при жените. Имаме две седмици за подготовка. Цветейоана бе доста уморена, но игра като шампион във Варна. Доказа, че е класа. Турнир "Руми и Албена" бе и генерална репетиция за Летисия преди дебюта й на държавно първенство в категория "Елит" - състезанието е в София след броени дни. Тя все повече заприличва на кака Цвети като борбеност", коментира пред "Знаме" старши треньорът на "Диляна" Таня Бояджиева.

На въпрос окончателно ли Цветейоана ще продължи кариерата си като ансамблов, а не като индивидуален състезател, Треньор номер едно на 2023 година на община Пазарджик коментира: "Дилемата беше дали Цвети да продължи да играе в ансамбъл при жените или да е индивидуален състезател. Заради контузиите, които лекувахме дълго време, не можехме да правим разтяжките, които са за индивидуалистите. А и нейното желание е да се състезава в ансамбъл. Да, тя има страхотно присъствие на квадрата като индивидуалист, но като характер Цвети е колективен човек. Което не значи, че не се е доказала като индивидуалност и като лидер. Бях длъжна да удовлетворя желанието й", допълни Таня Бояджиева.

Преди Варна Цветейоана Пейчева спечели общо 7 медала от престижните международни турнири от категория „А“ – „Купа „Славия“ и приз „Емилия Бонева“ в столичната зала „Асикс Арена“ (3 сребърни отличия) и от МТХГ "Тракия Къп“ и приз „Мария Петрова“ в Спортна зала на ПУ "Паисий Хилендарски" в Пловдив (още 4 сребърни медала).

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички