Четвъртък, 04 Юли 2024
 
Крими

“Съжалявам“ – каза обвиненият в убийство Никола Райчев, който поиска по-лека мярка

  19.06.2024 11:42             
“Съжалявам“ – каза обвиненият в убийство Никола Райчев, който поиска по-лека мярка

ПАЗАРДЖИК. Петорен състав на Окръжния съд с председател Коста Стоянов решава дали да остави в ареста 19-годишния Никола Райчев, обвинен в предумишленото убийство на 21-годишният Ангел Здравков. Защитата му поиска той да бъде пуснат под домашен арест с електронно проследяване, защото вече 8 месеца и половина е зад решетките.

Прокурор Георги Кацаров, адвокат Кръстьо Кърпаров и конституираните като частни обвинители и граждански ищци родители на убития Ангел – Михаела и Недялко, заедно с дъщеря им Денислава, се възпротивиха на това искане с аргумента, че няма нови доказателства по делото, нито пък времето, прекарано зад решетките от Райчев, е над допустимите процесуални срокове. Още като чуха искането, родителите не сдържаха възмущението си.

Припомняме, че на 29 септември миналата година младежът бе жестоко убит с два удара с нож от ревнивия Никола.

В разпоредителното заседание на съда Никола Райчев и защитникът му съдия Порфиров от Столична адвокатска колегия отказаха делото да се гледа по съкратеното съдебно следствие, като признаят фактите по обвинението. „Съжалявам“, каза подсъдимият в съдебната зала, когато съдебният състав го пита какво е мнението му по искането на домашен арест. „Смирете се“, пък изрече към опечалените роднини майката на подсъдимия – Гергана Михайлова, на излизане от залата. Секунди преди това пък роднините язвително казаха към нея: „Минете, Вие сте с предимство…“. Репликата на Михайлова за смирението пък отприщи още повече гнева на почернените близки.

Почерненото семейство бе конституирано като граждански ищци, всеки от тях предяви иск за по 300 000 лева кръвнина. Адвокат Порфиров се възпротиви на конституирането им с мотива, че това ще забави наказателното съдебно следствие, но съдът се вслуша в аргумента на адвокат Кърпаров, че това няма как да се случи, а и от човешка гледна точка не е редно почерненото семейство да се налага да извърви още веднъж тежкия съдебен път,само че в гражданско производство.

Пред Съдебната палата отрано приятели на убития Ангел бяха опънали транспаранти и издигнали плакати с искания за доживотна присъда на обвинения в убийство. Близките приятели на Ангел коментираха, че двете момчета не са се познавали лично. Че момичето, заради което е станала кървавата трагедия, обяснило пред приятелите на загиналия, че има взаимоотношения само с Ангел. Те обаче твърдят, че момичето е имало връзка и с двамата. " Нещо се прикрива. Реално хората, които знаят какво се случва, са двама. И няма как да разберем истината", казват младежи

Делото ще тръгне по общия ред, а в съдебна зала се очаква да бъдат разпитани 30 свидетели.

Подробности по случая четете в книжния брой на "Знаме" в петък.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички