Регионът

51-ви Велинградски празници на културата „Велинград-благословен и вечен”

  19.06.2024 14:03             
51-ви Велинградски празници на културата „Велинград-благословен и вечен”

Тази година емблематичните „Велинградски празници на културата” ще бъдатоткрити официално на 6 юли, когато е и Денят на Велинград. За 51-ви път централният площад „Николай Гяуров” ще бъде сцена на различни изяви от 5 до 20 юли включително. Програмата ще започне от 5 юли с Шоу на Представителен духов оркестър с мажоретен състав „Димитър
Мечев” и гостуващ духов оркестър.
Денят на Велинград, 6 юли, според предварителната програма, ще започне в 9:00 часа с тържествена литургия, а след нея ще посрещнем теснолинейката за традиционното пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”, организирано от гражданско сдружение „За теснолинейката”.
От 18:45 часа Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев”, заедно с формация „Тъпанджии” ще поведат официалните лица, граждани и гости на града до пл. „Николай Гяуров", където талантливите ни самодейци ще изнесат празничен спектакъл „С Велинград в сърцето”.
Гост участник в първия ден от празниците ще бъдат Дара, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”. Сред акцентите в програмата са концертите на обичаните от всички: Криско, Дивна, Папи Ханс, Тони Димитрова, Стоян Захариев, Ивелина и Велислава Костадинови, FYRE и ансамбъл „Тракия”.
В рамките на 24 дни Велинград ще се превърне в център на културата, в който ще се изявят както популярни български звезди, така и множество млади местни таланти. Община Велинград е предвидила събития за всички възрасти. Част от тях са: пленер „Велинград-музика и багри”, детското „Синьо лято“, литературни вечери, изложби, лятно училище „Да съхраним красотата на миналото”- дърворезба, грънчарство и тъкачество.
Велинградските празници на културата са неизменна част от Културния календар на община Велинград. Организаторите запазват правото си програмата за Велинградски празници на културата – 2024 г. да бъде актуализирана и променяна. Цялата програма за празниците може да видите тук!
 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички