Регионът

Йордан Младенов преряза лентата на обновения път Пещера - Свети Константин

  19.06.2024 17:10             
Йордан Младенов преряза лентата на обновения път Пещера - Свети Константин

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов преряза трикольорната лента на участък от общински път PAZ118, свързващ Пещера с курортното селище Свети Константин. Участъкът е с обща дължина 17 км., с приблизителна площ 132 420 квадратни метра.

На церемонията присъстваха председателят на Общинския съвет Васил Филев и представители на Общинското ръководство, фирмата изпълнител, строителния надзор и проектантски екип. Проектът е финансиран съгласно сключени споразумения между Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Община Пещера, на обща стойност 7 436 537 лв.

Изпълнението на проекта ще подобри технико-експлоатационното състояние и ще осигури безопасна и комфортна общинската пътна инфраструктура. За целта са оформени банкетите, положени са два слоя асфалтобетон, както и съвременна хоризонтална пътна маркировка. За по-голяма пътна безопасност са монтирани мантинели по опасните участъци с обща дължина около 3 км., както и нови рефлектиращи пътни знаци.

Отец Тодор Траянов от църквата “Свети Димитър” отслужи водосвет за здраве и безаварийно пътуване на посетителите до най- новото село в страната.

"Благодарение на усилията на Общинска администрация за осъществяването на проекта, село Свети Константин вече разполага с удобен път, който да спомогне за развитието на селището. Налице е един отлично направен път, по който ще се движат нашите съграждани, туристи и гости.  Той е част от цялостната инвестиционна програма на Община Пещера за ремонт и подобряване на състоянието на общинските пътища. Свети Константин е място, което ни различава от другите селища. Спокоен и радостен съм, че значително ще улесним движението на желаещите да посетят този природен кът.", каза на откриването Йордан Младенов.

Началото на строително монтажните дейности по пътния участък бе дадено през месец юли 2023 г. Строителството се осъществи на два етапа. Това е най- важния вход към вилното селище, който целогодишно е силно натоварен. Пътуващите вече ще имат една добра връзка между с. Свети Константин, Пещера, Дорково и Костандово.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички