Крими

Полицейският бюлетин на 21 юни 2024 г.

  21.06.2024 13:02             
Полицейският бюлетин на 21 юни 2024 г.

Двама мъже са задържани за притежаване на наркотици от служители на полицейското управление в Септември и участъка в Ракитово. Криминалисти от РУ-Септември извършили проверка в къща, обитавана от 23-годишен жител на същия град. Така органите на реда открили у младия мъж общо 31 полиетиленови пликчета-тип спейсбек, които съдържали ситно нарязана суха листна маса. След направен полеви наркотест се оказало, че това е синтетичен канабиноид.

Колегите им от полицейския участък в Ракитово засекли и проверили 25-годишен жител на родопското градче. Така станало ясно, че той носи в себе си полиетиленово топче със суха марихуана. Извършено е претърсване в жилището на младия ракитовец. Там полицаите открили още 47.8 грама със суха марихуана, която била съхранявана в кутия. И по двата случая са образувани бързи производства.

По време на засилените проверки в цялата област са засечени петима водачи, управлявали автомобили след употреба на алкохол или наркотици. При извършени проверки от служители на РУ-Пещера и РУ-Септември са засечени 37-годишен пещерец и 29-годишен от септемврийското село Лозен. Мъжете били зад волана под въздействието на наркотични вещества. Полицаи от Септември и Пазарджик спипали 61-годишен септемвриец и двама пазарджиклии на 40 и 59 години. Те  шофирали с концентрация на алкохол в издишания въздух с рамките между 1.31 промила и 2.75 промила. И петимата мъже са задържани, а спрямо тях са образувани бързи производства.

Двама жители на Ракитово са задържани заради превозване на незаконно добита дървесина. В местността „Пелевата кула“, в землището на родопското градче екипи на местния полицейски участък и лесничеи от ДГС-Ракитово засекли 47-ракотовец и негов 20-годишен съгражданин. Двамата превозвали с коне и двуколки общо около 2.5 кубически метра незаконно добита немаркирана дървесина от горския фонд. „Дуото“ е задържано за срок от 24 часа в ареста на РУ-Велинград, а по случая са образувани бързи производства.

Пресцентър на ОД МВР-Пазарджик


Свързани