Други

Марио Николов и колеги-тенори ни развълнуваха с арии и канцонети

  22.06.2024 06:38             
Марио Николов и колеги-тенори ни развълнуваха с арии и канцонети

ПАЗАРДЖИК. Тенорът, режисьор и водещ на предаването за класическа музика и джаз на БНТ „Вечната музика“ Марио Николов е щастлив след участието си в концерт в родния си град. Николов дойде при нас на 17 юни след  гастрола си в зала „Брамс“ на Музикферайн във Виена в края на май, а сега се включи в тенорова вечер в ДКТ „Константин Величков“  The Star Tenors Night, подготвена от  "Симфониета Видин“ с диригент Петър Димитров.

Трима  тенори, в партньорство с Марио Николов, изпълниха произведения  от световния теноров репертоар.  Солисти в концерта в театъра заедно с Николов бяха румънският тенор Разван Сарару, българският тенор Стефан Петков  – солист на Музикалния театър „Стефан Македонски" и Андрея Мирчев  – солист на Държавна опера Бургас. Почитателите се насладиха на популярни оперни и оперетни арии, италиански канцонети, френски, и испански песни.

В социалните мрежи Николов публикува вълнуващи снимки със свои съученици, приятели и почитатели.

„Израснал съм в Пазарджик, тук съм учил, тук е минало детството ми, и никога не съм късал връзка с града, роднините и приятелите си, където и да съм живял и работил по света.  В залата на театър „Константин Величков“ представяше своята продукция Пазарджишкият оперетен театър и спектаклите се радваха на огромен интерес. На тази сцена съм поставил и дипломния си режисьорски спектакъл „Бал в Савоя“ в далечната вече 2001 година“, сподели тенорът. А след концерта написа:

„Пазарджик, благодаря за вниманието и подкрепата! Благодаря за топлия прием и нестихващите аплодисменти! Благодаря на всички, които уважиха нашето събитие! Оставате в сърцето ми! Благодаря на тенорите Стефан Петков, Разван Сарару и Андрея Мирчев! Благодаря на диригента Петър Димитров и на колегите от Симфониета Видин, за музикалния празник снощи! До нови срещи!“

(Зн)

 


Свързани