Други

Пеевски: Няма да останем безучастни срещу настъпващия национализъм в Северна Македония

  25.06.2024 08:24             
Пеевски: Няма да останем безучастни срещу настъпващия национализъм в Северна Македония

Новоизбраният премиер на Северна Македония избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от парламентарната трибуна даде заявка, че смята да отклони държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу европейска България.

Това констатира председателят на ДПС Делян Пеевски.

По думите му декларираният отказ от изпълнение на договора с България, изискващ включването на българите в Конституцията, е грубо нарушение на процеса на интеграция на Северна Македония в ЕС.

Като държава ние няма да останем безучастни към тази поредна провокация, увери Пеевски. Той очаква всички български депутати и евродепутати, независимо от партийната им принадлежност, да не подминават с невнимание тези тревожни процеси в съседната ни държава. Последиците за тази безотговорност не трябва да понася македонския народ, но отговорността трябва да бъде за самозабравилите се политици, които минират евроатлантическия път на страната, категоричен е Пеевски.

"Не можем да останем равнодушни, когато в критични за Европа и света времена, кризата на европейските ценности в Северна Македония заплашва държавата да се превърне в плацдарм на войнстващ национализъм" посочва още председателят на ДПС.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички