Пазарджик

Първа копка на нова спортна зала в НУ “Васил Друмев“ в Пазарджик – започват строежа на още два салона, а общо проектите са за 5 млн. лева

  25.06.2024 12:01             
Първа копка на нова спортна зала в НУ “Васил Друмев“ в Пазарджик – започват строежа на още два салона, а общо проектите са за 5 млн. лева

ПАЗАРДЖИК. Преди минути бе даден официално старт на строежа на нова спортна зала в НУ „Васил Друмев“ в областния град. Първата копка направиха кметът Петър Куленски, зам.-областният управител Стефан Димитров, зам.-кметът Любомир Гечев, началникът на РУО Ружа Семерджииева, директорът на училището Илиана Чалъкова и, разбира се, изпълнителят на обекта – инж. Камен Василев.

На събитието присъстваха и зам.-кметът Таня Колчакова-Янева, директорът на дирекция "Образование и култура“ Весела Тодорова, деца, учители, родители...

Проектът е по „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г.“ на МОН и е на стойност за почти 1,3 милиона лева. До края на седмицата предстои откриването на още два такива спортни обекта в училища – в НУ „Васил Левски“ в Пазарджик и в ОУ "Отец Паисий" в Говедаре, а трите салона ще са на стойност оза почти 5 милиона лева.

„Това е един дългоочакван проект от целия екип на НУ „Васил Друмев“. Новата спортна зала ще позволи обучението по физическо възпитание и спорт да бъде издигнато на ново, по-високо ниво . Към всички институции изказвам специална благодарност за подкрепата и за възможността да кандидатстваме и да бъдем одобрени. Уважаеми г-н Куленски, благодаря Ви за съвместната работа и сътрудничество. Уважаеми г-н Димитров – с благодарности и към Вас за помощта! Благодаря и на Вас, г-н Василев, за големия професионализъм – очакваме качествено изграждане“, обърна се към гостите директорката Илиана Чалъкова.

Кметът Куленски зподчерта, че "днес е един важен ден изобщо за образованието в Пазарджик". "Това е така, защото благодарение на съвместните усилия бяха одобрени 3 проекта на обща стойност за близо 5 милиона лева за изграждането на нови физкултурни салони. Инвестициите в образованието и в инфраструктурата са наш основен приоритет и се радваме, че съвместните усилия дават резултат. Благодаря на първо място на представителите на държавата в лицето на г-н Стефан Димитров и г-жа Семерджиева, че положиха тези усилия МОН да одобри тези проекти, за да получат финансиране на 100 процента. Сигурен съм, че след една година ще имаме ново и модерно съоръжение. Но големите благодарности са към г-жа Чалъкова и нейния екип, които успяха да свършат огромна работа, за да придвижат този проект. Голямата победа е за вас и най-вече за децата на Пазарджик и на НУ „Васил Друмев“, обърна се към училищния екип градоначалникът.

Зам.-областният управител Стефан Димитров заяви, че за него е щастие да присъства на това знаменателно събитие. „Изграждането на тази спортна зала ще има ефект дълго в годините и следващите поколения ще спортуват активно в нея. От голямо стратегическо значение е развиването на спортната база в образователните институции“, подчерта Димитров.

Изпълнителят инж. Камен Димитров на свой ред увери: „За мен и екипът ни е голяма чест да бъдем избрани да направим нещо, което ще остане през годините. Каквото и да правим с Общината и Областта, всичко е за вас, деца. Да си пожелаем успешно строителство и живи и здрави да се видим след една година на откриването!“.

НУ "Васил Друмев" е създадено през 1929 година. Над 250 ученици се обуват в момента в началното училище, разпределени в 10 паралелкии една предучилищна група.

(Зн)


Свързани