Пазарджик

В петък в Пазарджик: Кристина Патрашкова представя новата си книга

  27.06.2024 07:20             
В петък в Пазарджик: Кристина Патрашкова представя новата си книга

Кристина Патрашкова  в петък представя в Пазарджик новата си книга „Въпреки всичко. Българските писатели в годините на цензурата“. В книгата са публикувани истории от първо лице и интервюта с 16 писатели – Богомил Райнов, Любомир Левчев, Йордан Радичков, Николай Хайтов, Тончо Жечев, Георги Джагаров, Радой Ралин, Марко Ганчев, Виктор Пасков, Христо Калчев, Христо Фотев, Станислав Стратиев, Стефан Цанев, Миряна Башева, Петър Увалиев и Георги Мишев. Във „Въпреки всичко“ тя разказва как са общували писателите в годините на социализма. Срамували ли са се от свои творби. Оправдавали ли са компромисите си. Плащали ли са цената за несъгласието с властта. Облагодетелствали ли са се от нея. Що за хора са били в компания. Различавал ли се е публичният им образ от истинския. Какви са били малките им или по-големи тайни. Три от интервютата са предсмъртни.

В петък в 18:00 часа започва срещата с авторката в Пазарджик в зала „Цветан Радулов“ в ХГ „Станислав Доспевски“ – Пазарджик. Модератор на събитието е адвокат Хари Харалампиев, а всички са добре дошли.

Критсина Патрашкова започва журналистическата си кариера, работейки първо с вестник „Отечествен фронт“, а след това с „Трудови въпроси“. Професионалният ѝ път преминава през редица български вестници и телевизии. Автор е на „многобройни интервюта-признания с най-големите български и световни интелектуалци и мъже на културата, както и на няколко книги“, разказват още от Културния ни институт. Носител е на редица награди, сред които „Златно перо“ за принос към българската култура и наградата „Достойнство и чест“ на ВМРО през 2010 година. Патрашкова от много години следи фестивала в Кан и други културни събития по света. През 2011 година е обявена за една от 100-те най-влиятелни жени в България.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички