Пазарджик

Днес: В помощ на малкия Митко “стронг мен“ столицата ви кани на най-тежкия турнир за годината

  29.06.2024 07:36             
Днес: В помощ на малкия Митко “стронг мен“ столицата ви кани на най-тежкия турнир за годината

ПАЗАРДЖИК. Напомняме, че в днешната събота, 29 юни, в помощ на малкия Димитър приемаме най-тежкия “Стронг мен“ турнир за 2024-а. Под инициативата и съдействието на Община Пазарджик, СК „Бастион“ и Българска федерация по силови спортове “Стронг мен“ организират благотворителен „Стронгмен“ турнир, който ще се проведе на Острова, а началото е в 16:00 часа. Събитието с кауза се организира под надслов “Да помогнем на малкия Димитър да оздравее!“

С десетото издание на “стронг мен” турнира, гр. Пазарджик заслужено си спечели титлата Столица на силовите спортове. По повод юбилея от БФСС са подготвили две нови дисциплини, като за първи път в България ще видим по състезателното трасе уреда, наречен „Фингъл Фингъс“ – 4-метров пилон с тежест 225 кг, който атлетите ще трябва да прехвърлят на 180 градуса. Публиката ще се наслади и на класическите „фермерска разходка“, теглене на камион от седнало положение, 110 кг „логлифт“ за максимален брой повторения в 90 секунди, носене на 340 килограмова „стронг мен“ кобилица и голямото завръщане – „Камъните на Атлас“ (140-килограмовите бетонни топки са с диаметър 70 см) - като всеки атлет ще има задачата да преодолее височина от метър и половина с топка в ръце.

Ще има благотворителен търг с фенски аксесоари – тениски, метални шейкъри за протеин, сакове и много други с бранда на БФСС „СТРОНГ-МЕН“ и автографи от атлетите. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на осемгодишния Димитър Ганев от Пазарджик. Димитър е роден със Синдром на Аперт (Болестта на счупените кукли) и в "Знаме" неведнъж сме ви разказвали за това какъв борец е Митко. Като него има само още две деца в България! Синдром на Аперт е състояние, при което костите на черепа се сливат съвсем рано, което засяга формата на лицето и главата. В много случаи пръстите на ръцете и краката също са слети. Митко обаче не се предава.

Нека му помогнем!

Банка ДСК

BG81STSA93000023542472

Титуляр: Димитър Борисов Ганев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички