Регионът

Изложба разказва за кафето и сладките изкушения в Горна Оряховица – място с традиции в сладкарството

  28.06.2024 16:22             
Изложба разказва за кафето и сладките изкушения в Горна Оряховица – място с традиции в сладкарството

ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Тази седмица в Историческия музей в Стрелча беше представена изложбата на Историческия музей в Горна Оряховица „Захар, кафе & сие“. Това е втората изложба от популярната поредица „Пороците“ на Горнооряховския музей, която гостува в Стрелча.

„Захар, кафе & сие“ е изложба, която разказва за захарта и сладките изкушения в Горна Оряховица – място с многогодишни традиции в сладкарството. Събрани са десетки експонати от края на XIX до началото на XX век, свързани с историята на производството, опаковането и съхранението на продукцията на едни от първите горнооряховски производители – „Обрешков”, „Захарна фабрика”, „Орбис”, „Братя Цветкови” и др.

Изложбата беше представена от директора на Исторически музей – Горна Оряховица - Пламен Мадемов и ще може да бъде разгледана до 31 август 2024 г. От музея в Стрелча благодарят и на учениците от IX клас към СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в града и на техните ръководители, както и на всички други посетители, които уважиха събитието.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички