Регионът

Енергиен проект на Община Ракитово е одобрен на първо място от Централна и Източна Европа

  01.07.2024 13:08             
Енергиен проект на Община Ракитово е одобрен на първо място от Централна и Източна Европа

Община Ракитово е одобрена и ще получи подкрепа по Европейския механизъм за градско развитие (European City Facility). Тя е с първия, най-добър проект, одобрен кандидат сред общо 263 кандидати от местни власти от цяла Европа.

“Това доказва, че местната власт на Стария континет се ангажира сериозно с прехода към чиста енергия. Това е най-високият брой кандидатури, регистриран в историята на European City Facility.” , коментират от организацията.

Българските проекти са в общо пет общини - Ракитово, Стара Загора, Перник, Своге, Гърмен и Кубрат (в група).

Проектът, одобрен от европейската организация, позволява да се разработят модели за финансиране на местни действия за чиста енергия и енергийна ефективност и отваря пътя към по-амбициозни проекти с директно финансиране от ЕК.

Безвъзмездната помощ не е предназначена за пряко финансиране на инвестиции. Използва се за достъп до услуги и разработване на инвестиционна концепция, която може да се превърне в отваряща врата за много последващи инвестиции (като от ELENA, през PDA до частни инвестиции).

Екипът на Община Ракитово стартира работа по инвестиционната концепция.

- Огромен успех за община Ракитово! Да направим най-добрият проект сред 263 общини от Европа е наистина вдъхновяващо! Благодаря на екипа – коментора кметът Георги Холянов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички