Пазарджик

Художници от „Брегов“ преобразиха стая за игра и приемен кабинет в детско отделение

  01.07.2024 17:31             
Художници от „Брегов“ преобразиха стая за игра и приемен кабинет в детско отделение

ПАЗАРДЖИК. Шестима осмокласници от СОУ “ Георги Брегов“ преобразиха за няколко дни стените в стая за игра и приемен кабинет във Второ педиатрично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Младите художници и тяхната преподавателка по изобразително изкуство не са се колебали дали да реализират идеята на началника на отделението д-р Златомира Манолова.

„Искахме да пресъздадем уют на децата, които се лекуват в болницата и да се почувстват все едно са в приказка с тези горски герои. Благодарим за поканата на д-р Манолова. Децата я приеха с ентусиазъм“, сподели преподавателката им по изобразително изкуство Наталия Йорданова.

Пъстрота, топлина, повод за усмивки и подкрепа – всичко това е съчетано в рисунките на Нина Чомакова, Стефани Шуманова, Алекс Илиев, Кристияна Радкова , Емилия Тягова и Вилияна Нанкенова.

Началникът на Второ педиатрично отделение д-р Златомира Манолова благодари на младите художници и тяхната преподавателка за старанието и положените усилия и за любовта, с която изпълниха този благотворителен проект.

„Искахме да направим стените на тези две стаи по-шарени за децата, да ги заредим с позитивна енергия, да са приветливи, да отвличат вниманието на малките ни пациенти от болката и да превръщат детския плач в усмивка “, обясни идеята си д-р Манолова и допълни, че подобряването на обстановката в отделението ще продължи, за да се създадат по-добри условия за престой на болните дечица.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички