Четвъртък, 04 Юли 2024
 
Пазарджик

Безплатни прегледи за рак на кожата в Кожно отделение на МБАЛ-Пазарджик на 4 юли

  02.07.2024 11:16             
Безплатни прегледи за рак на кожата в Кожно отделение на МБАЛ-Пазарджик на 4 юли

Безплатни прегледи за превенция на рак на кожата ще се проведат на 4 юли в Кожно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Глобалната кампания на LA ROCHE-POSAY ще премине под надслов “СПАСЕТЕ КОЖАТА СИ / SAVE YOUR SKIN” и в нея се включват дерматолози от страната и чужбина. Целта е да се подчертае важността на редовните профилактични прегледи при дерматолог, тъй като повече от 90% от случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити в начален стадий, както и да се запознае всеки, който желае, с начините, по които може сам да участва в превенцията на рака на кожата.

Безплатните консултации ще се извършват от д-р Ива Петкова на 4 юли от 8 до 13 ч. в Кожно отделение на болницата.

Телефон за предварително записване на час за преглед: 0887 444 464.

„Ранната диагностика на меланома е много важна“, подчертава д-р Ива Петкова. Родителите трябва да знаят, че бенките при децата могат да се появят по всяко време и е необходимо да се преглеждат редовно, и при най-малките промени да се потърси лекарска помощ. Дерматолозите са категорични относно важността на редовните профилактични прегледи на бенките при специалист. Ранно поставената диагноза води до навременно лечение и спасява живот. Бъдете отговорни!

Ракът на кожата е един от най-често срещаните видове рак. По данни на СЗО всяка година в световен мащаб се диагностицират над 132 000 нови пациенти с меланом и над 1,2 милиона с немеланомен рак на кожата. Предпазването от вредните слънчеви лъчи е ключово за запазването на кожата здрава и красива – доказано е, че 86% от меланомите и 90% от немеланомните ракови образувания са причинени от излагането на слънце.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички