Крими

Автобус катастрофира край Кауфланд, преди това друг автобус удари кола

  03.07.2024 12:46             
Автобус катастрофира край Кауфланд, преди това друг автобус удари кола

Две пътно-транспортни произшествия с участието на автобуси са регистрирани през изминалото денонощие. Първото от тях е регистрирано вчера около 14.00ч. на улица в септемврийското село Варвара. По първоначално получените данни 62-годишен шофьор на автобус „Сетра“ от село Ветрен дол се блъснал в задната част на движещ се пред него „Фолксваген“ с водач 58-годишен жител на Пазарджик. Автобусът е собственост на частна фирма от гр. Септември. От удара леката кола се завъртяла и се блъснала в паркиран друг лек автомобил „Фолксваген“. В резултат на това се пострадали водачът на ударената от автобуса кола и возещата се в нея 75-годишна пътничка. И двамата са транспортирани и настанени с различни травми и наранявания в МБАЛ-Пазарджик.

Сигнал за втората катастрофа бил получен снощи около 21.00ч. Автобус, собственост на пловдивска транспортна фирма, се движил по улица |"Пловдивска" по посока изхода от града по маршрут за Пловдив. 66-годишният шофьор загубил управление, отклонил се в дясно от пътя и се блъснал в стълб на уличното осветление срещу хипермаркет "Кауфландв. Незабавно на мястото са пристигнали екипи на сектор „Пътна полиция“, РУ-Пазарджик, Спешна помощ и пожарната. Пострадали са две от пътничките в автобуса – жени на 51 и 47 г. от областния град. Те са транспортирани до МБАЛ-Пазарджик, където са настанени за лечение с различни травми и наранявания, без опасност за живота. Водачът също е с фрактура на крака и е транспортиран в пловдивска болница. И по двата случая са образувани досъдебни производства.

от полицията съобщиха още, че двама шофьори употребили алкохол и предизвикали леки пътни инциденти са установени от органите на реда в Панагюрище и Пазарджик. Около 11.30ч. в РУ-Пазарджик бил получен сигнал за самокатастрофирал на улица в пазарджишкото село Паталеница джип „Сузуки“.  Пристигналите на местопроизшествието служители на пътна полиция установили, че водач е 50-годишен мъж от Пловдив. След тест с дрегер се оказало, че той е зад волана с 3.65 помила концентрация на алкохол. Далеч по-скромен се оказал 65-годишен шофьор от Панагюрище. Той също предизвикал пътен инцидент, а дрегерът при него отчел 1.90 промила. И по двата случая се водят бързи производства.  


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички