Понеделник, 08 Юли 2024
 
Регионът

Кметът на община Панагюрище стисна ръката на всеки седмокласник от ОУ „Двайсти април”

  05.07.2024 11:34             
Кметът на община Панагюрище стисна ръката на всеки седмокласник от ОУ „Двайсти април”

Пожелавам си седмокласниците да запазят детските си очи, защото в тези очи Панагюрище винаги ще бъде техният дом. Това каза кметът на община Панагюрище Желязко Гагов в приветствието си към учениците от ОУ „Двайсти април” в началото на тържествената церемония за връчване на свидетелствата за завършено основно образование.

Събитието се проведе тази седмица в голямата зала на Народно читалище „Виделина-1865” и на него присъства и заместник-кметът инж.Стоян Бодуров. По традиция тържеството започна с посрещане на училищното знаме. Тайната на изкуството, магията на театъра и въздействието им върху човешката душа бяха акцентите в думите на водещите. За да ги затвърдят, песни изпяха талантливите Наталия Пашова и Мария Димитрова, а група седмокласници представиха драматизацията „Не е куче като куче” по Чудомир.

От представянето на учениците стана ясно, че едно от нещата, които са научили през седемте години в ОУ „Двайсти април”, е да разпознават красотата навсякъде около тях.

С насърчителни думи към завършващите се обърнаха докторът по дентална медицина Генка Врагова и студентът по право в СУ „Св.Климент Охридски” Ангел Евтимов, възпитаници на училището. Двамата подчертаха, че ОУ „Двайсти април” се е утвърдило като среда, която изгражда мислещи хора, и пожелаха на априлци да се научат да казват „Благодаря”, да влагат сърце в това, което правят, и да не спират да мечтаят.

Силно развълнувана, прочувствено послание към седмокласниците отправи директорът на училището Дида Карайлева, а след нея класните ръководители Диана Гетова и Красимир Костов.

Освен свидетелството си за завършено основно образование, всеки седмокласник получи за спомен сувенир с бродирани лого на училището и собственото си име. Пожелавайки им да упражняват всеки ден обич, кметът Гагов стисна ръката на всеки седмокласник.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички