Понеделник, 08 Юли 2024
 
Пазарджик

Гробищните паркове в Пазарджик се облагородяват, изнасят се тонове растителност

  05.07.2024 12:14             
Гробищните паркове в Пазарджик се облагородяват, изнасят се тонове растителност

Важен аспект от  устойчивостта на едно общество и показател за това какво е уважението му към живота, е това как то успява да се грижи за лобното място на близките си. Екипът на кмета на Община Пазарджик Петър Куленски разбира това и през последните месеци се провеждат редовни мерки по облагородяването на гробищните паркове, които бяха заварени в силно занемарено състояние, съобщават от общинската администрация. И допълват:

-Окастрени, поочистени и изнасяни са тонове растителност ежедневно. Направена е организация за разделно събиране на трева и отпадъци и съответното им извозване. Отстраняват се струпваните с години нерегламентирани сметища и се взимат мерки за предотвратяването на повторното им възникване. Контролът и редовното сметоизвозване са повишени драстично и вече се случват ежедневно. Проходите между лобните пространства се почистват и вече отново стават проходими. Отбелязани са и куриозни случаи на неподдържани обредни зали с десетилетия, които вече са изчистени и приведени в образцов вид.

В процес на поетапен ремонт са и пътната и водоснабдяващата инфраструктура, а през настоящата година се очаква да се изгради и стена за урнополагане.

Предстои и разрешаването на ключов за гробищния парк проблем, а именнo този с площта. Към парка е разчистен нов парцел, като предстои изграждането на устройствените планове за разширението, което да реши проблема за поне 30 години напред.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички