Други

Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ се проведе в курортен комплекс Златни пясъци

  08.07.2024 14:44             
Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ се проведе в курортен комплекс Златни пясъци

Момичетата от Спортен клуб по чирлидинг и мажоретни спортни дисциплини „МЕГА“ - град Пазарджик, взеха участие в раздел танцово изкуство - мажоретни дисциплини във възрастова група 12-15 години и над 25 години. Представени бяха едно соло с два батона от Наталия Вълкова, дует батон хореография на място от Марилена Георгиева и Наталия Вълкова, и трио батон хореография на място – Наталия Вълкова, Марилена Георгиева и Гергана Велкова.

За много кратко време момичетата, заедно с техния треньор – Петрунка Маргинова, успяха да преправят танците, да ги научат и да добавят нови елементи, за да покрият оставащата музика, понеже танцът на триото е пригоден за формация, т.е. за повече хора. Емилия Маргинова представи солото си с два батона в категория над 25 години.

Те се представиха чудесно, получиха аплодисментите на публиката и журито, и успяха да придадат настроение и енергия с техните изпълнения. Журито не остана безразлично към изпълненията им и ги награди с високи отличия. В техните категории и възрастови групи (12-15 години) се бореха момичетата от мажоретния състав на Спортен клуб „Каприз“ град Тервел, които останаха на втори и трети места. Нашите момичета получиха първо място на трио и дует батон хореография на място, както и двете сола бяха наградени със злато.

Благодарим на треньора ни – Пепи Маргинова, за всеотдайната работа и за цялата подготовка на отбора за фестивала. Въпреки летния сезон, отпуските и почивките успяхме да направим организация на отбора и все пак да вземем участие във фестивала. Отново показахме, че сме добри, на ниво, и ще продължаваме да се развиваме и да се градим.

Благодарим на организаторите за поканата и положителните емоции, които ни донесоха през времето на престоя ни там.


Свързани