Други

Пеевски: Не съм говорил с Доган, направих всичко от моя страна, сега той е на ход

  08.07.2024 16:21             
Пеевски: Не съм говорил с Доган, направих всичко от моя страна, сега той е на ход

Не съм разговарял с Ахмед Доган. Аз съм направил всичко от моя страна, сега той е на ход.

Това каза председателят на ДПС Делян Пеевски след заседание с областните председатели на партията.

Готови сме да се срещнем с Доган. Днес хора са притискани да не идват на срещата. Ще подадем жалби за натиска, който е осъществяван върху колегите да не дойдат на срещата днес, допълни Пеевски. И обясни, че другият председател на ДПС Джевдет Чакъров е звънял на част от областните председатели на ДПС да не идват на срещата, организирана от Пеевски днес. “Това не му прави чест на Чакъров, аз му се обадих за тази сбирка, всички бяха поканени днес, казах му да направим заседание на Централното оперативно бюро, да се срещнем на парламентарна група, за всичко колегите са поканени. Ние работим по устав”, категоричен бе Пеевски. “Ние работим по закон, а не като други наши приятели в кавички”, заяви председателят на Движението.

Той обясни, че на срещата присъстващите областни председатели на ДПС са призовали за обединение между него и Доган. “Няколко деребеи искат да разрушат партията, колегите не го приемат, и призовават да сме заедно. Надявам се да бъдем всички заедно, аз съм готов да бъдем заедно, не трябва да има две ДПС - на Доган и Пеевски”, коментира председателят на ПГ на ДПС.

И призова почетният председател на Движението Ахмед Доган на разговор: "Днес го призовавам и му казвам - аз съм готов да се срещнем. Колегите също са готови да се срещнат с него. Ние трябва да сме едно и да не си цепим партията".

Пеевски обяви, че ПГ на ДПС ще се срещне утре в сградата на Народното събрание.

“След като направим група, ще решим дали да свикаме ЦОБ”, коментира Делян Пеевски.

Хамди Илиязов, областен председател на ДПС Търговище, обясни, че цялата организация застава за единство зад Доган и Пеевски, а Джевдет Чакъров му е оказвал натиск да не идва днес на срещата. Според Илиязов проблем била фигурата на Джейхан Ибрямов.

“Проблемът при нас бе Джейхан Ибрямов, който е шести мандат при нас, разби организацията, сега иска да я разбие в цялата страна, защото си търси място, никой не го харесва”, добави Хамди Илиязов.

Той обяви, че съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров му е звънял вчера в 23:30 ч. и днес в 08:05 ч., и му е казал да не ходи на събирането с Пеевски днес. “Ще пуснем жалба срещу него”, подчерта областният председател на ДПС в Търговище.

Пеевски обясни и, че е разговарял вчера с Джевдет Чакъров, с когото си разделят председателския пост в ДПС, казал му е да дойде. “Той каза, че няма разрешение и ще звънне по-късно, но не звънна”, поясни Делян Пеевски.

Юксел Расим, председател на ДПС-Пловдив, заяви, че също е имало обаждания и натиск да не присъства на срещата с Пеевски.

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски призова Доган към обединение. “Никога няма да си го простим и двамата ако партията се разцепи по оста Доган-Пеевски. Това е абсурдно и трябва да носим отговорност това да не се случи,” добави Делян Пеевски.

Аз със сигурност няма да бъда кандидат за премиер при втория мандат, а кой ще отиде да го вземе от президента, тепърва ще се уточнява. Аз искам да има правителство и с трите мандата, обясни председателят на партията.


Свързани