Други

Температурите днес ще стигнат 39 градуса - стойте на сянка!

  11.07.2024 13:06             
Температурите днес ще стигнат 39 градуса - стойте на сянка!

В отдел „Национален оперативен център“ към ДОД при ГДПБЗН постъпи информация от НИМХ - МОСВ и Метеорологичния център на ВВС за потенциално опасни метеорологични явления, като за 11.07.2024 г. НИМХ - МОСВ издава предупреждение от първа степен (жълт код) за високи температури от 36° до 39° за област Пазарджик.

Съгласно хидрологичната прогноза на НИМХ - МОСВ, за 11.07.2024 г. водните количества във всички водни басейни ще бъдат под праговете за внимание. Високите степени на пожароопасност червена и оранжева, съчетана с обявения от НИМХ-МОСВ жълт код за високи температури са предпоставка за възникване на горски и полски пожари.

През нощта ще бъде предимно ясно, над Източна България с разкъсана облачност. Ще бъде почти тихо. Утре ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места в следобедните часове ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен североизточен вятър. Остава горещо с максимални температури предимно между 34° и 39°, в София – около 34°.
 

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток.

Максималната температура на 1200 метра ще е около 30°, на 2000 метра – около 22°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има в сутрешните часове. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 30° и 34°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

(Зн)


Свързани