Пазарджик

124 стажанти се заклеха днес

  11.07.2024 15:41             
124 стажанти се заклеха днес

124 стажанти от ЦСПП-Пазарджик при Академията на МВР тържествено положиха клетва на площада пред Областната дирекция на МВР-Пазарджик. На събитието присъстваха директорът на Главна дирекция „Национална полиция “ главен комисар Атанас Илков и неговия заместник старши комисар Стойно Цветков, ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов, директорите на областните дирекции на МВР в Пазарджик, Стара Загора и Русе старши комисарите Даниел Луков, Красимир Христов и Пламен Първанов, директорът на ЦСПП-Пазарджик комисар Георги Гайков. Сред гостите бе и кметът на областния град г-н Петър Куленски, началници на структури в пазарджишката областна дирекция, ръководители на други държавни структури. На церемонията бяха дошли много близки, роднини и приятели на стажантите, жители на града.  

„Постъпването на работа в Министерството на вътрешните работи не означава придобиване на професия, а е призвание да служиш на обществото“ . Това заяви в обръщението си към бъдещите полицейски служители директорът на ГДНП главен комисар Атанас Илков. Той благодари на близките и роднините на стажантите, за това, че са отгледали достойни синове и дъщери, които днес полагат клетва и встъпват в редиците на вътрешното министерство.

Ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов също поздрави присъстващите и се обърна към тях с думите: „Поздравявам ви, че сте избрали нелекия път на професията „полицай“, която е запазена за смели, сърцати и отговорни хора.  Спечелете доверието на хората, накарайте ги да повярват, че има на кого да се облегнат, когато имат нужда от защита, помощ и съдействие“.  

Отличилите се по времето на своето 7-месечно обучение стажанти, които са завършили с отличен успех получиха своите грамоти лично от директора на ГДНП и ректора на Академията на МВР. Младите полицаи ще изпълняват служебните си задължения с звената на СДВР и областните дирекции в страната.  Тържествен водосвет бе отслужен от свещеници от пазарджишката духовна околия.  


Свързани