Крими

Още от МВР-бюлетина: Шестима шофьори отиват на съд. Отново напрегнати дни за огнеборците ни

  15.07.2024 12:30             
Още от МВР-бюлетина: Шестима шофьори отиват на съд. Отново напрегнати дни за огнеборците ни

Бързи производства се водят спрямо шестима шофьори. По време на засилените проверки на участниците в движението през почивните дни полицаите са засекли двама 20-годишни от село Дорково и 21 годишен от Велинград. Те били зад волана на автомобилите си под въздействието на наркотици. Други двама – мъж на 57 г. от село Дебръщица и 44- годишен от Пазарджик управлявали с 2.33 и 1.36 промила концентрация на алкохол. Водач на мотор е бил заловен да управлява нерегистриран мотоциклет. И шестимата са задържани в арестите на полицейските управления в региона.

Отново напрегнати дни за огнеборците от целия регион. Вчера по обед бил получен сигнал за горящи сухи треви и храсти в землището на гр. Септември. Незабавно към мястото били насочени екипи на пожарната. В гасенето се включили 20 огнеборци с 4 противопожарни автомобила и два джипа, доброволци от ДФ Белово, 10 доброволци от населението на беловското село Мененкьово и 4 лесничеи от ДГС-Белово. В резултат на много часове усърдна работа екипите успели да локализират и потушат пожара, който според първоначалните данни се е разпрострял на площ от около 300 декара. Изясняват се причините довели до неговото възникване.

За пореден път от пожарната апелират към гражданите под никакъв предлог да не палят сухи треви, стърнища, отпадъци. Категорично е забранено паленето на огън в горски и полски територии, като хората трябва да са изключително внимателни при палене на огън в частни имоти и дворове. Водачите да не хвърлят незагасени цигари от автомобилите си докато пътуват. Наличието на високи дневни температури, суха почва и насаждения, в комбинация със силен поривист вятър могат да доведат до бързото разпалване на пожара и разпростирането му на огромен фронт. Това крие огромен риск за живота и здравето на хората, за нанасяне на големи материални щети. При наличие и на най-малкото съмнение за пожар – пушек, огън, задимяване незабавно подайте сигнал на Единния европейски номер за спешни повиквания – 112.         

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани