Четвъртък, 17 Oct 2024
 
Други

Ако издигнат в култ “Леоника“, ще стане галактическа беля, казва Стен Леон за новата си книга

  18.07.2024 07:48             
Ако издигнат в култ “Леоника“, ще стане галактическа беля, казва Стен Леон за новата си книга

Читателите ще разберат как да създават цели вселени с въображението си - живеем под Слънцето сред живия рай на природата

Съгражданинът ни Стен Леон с мирското име Кирил Кирилов е свикнал да провокира. Писателят, художник, фотограф – по образование биолог, наскоро издаде първата част от трилогията си „Леоника /Първи архангелски завет/“, в която под формата на евангелски словоред и стил, в средновековната обстановка на замъка при Равадиново, ни разказва с тон на вестител важни неща за „живота, вселената и всичко останало“. Чували сме и преди как трябва да живеем в хармония с природата и да изчистим ума си от лошотията, но тук подобни тези са формулирани и доразгърнати в стройно учение – Леоника. Без да морализаторства, с намигване, авторът иска да ни поразмърда, поне на ниво „съзнание“. И така - с шеги и закачки, „Знаме“ разговаря с „ангелския писар“ Стен Леон.

- Кириле, Стен, кое те провокира да се захванеш с това „архангелско писание“?

- Реших да осъществя тази велика Книга, за да дам възможност на жадните за познание умове да стигнат до истината. Благодарение на нея будните ще извисят разума си до грандиозни висоти. Ще отхвърлят всички манипулативни внушения, които още в древността са направени напълно умишлено при многобройните редакции на чистите, оригинални идеи в Библията и в другите свети писания. Просветените в тайните ми ще разберат какво е съзнанието и как да създават цели вселени с въображението си.

„Леоника“ в превод означава "Лъвски триумф". Образът на лъва от древността е символ на върховен владетел на територии, цар, господар на животните, а аз, разбира се, влагам и моя псевдоним Леон, защото нима има по-могъщ Създател в света на идеите и Словото от писателя ангелописец?

- Смяташ ли, че днешното, капсулирано в телефона си, общество ще чуе подобно послание?

- Амиии! Шегуваш ли се? Ще си остане сляпо и глухо, каквото е било поне през последните 12 000 години. Обаче събуждащият се читател, който има нужда от духовно прояснение и търси начин да очисти душата си, както казваш ти: "Да му се отворят очите", ще стигне до архангелския завет по един или друг начин.

- Фантастичен роман ли е това? Или пророческо откровение?

- На практика в “Леоника” описвам реални мои приключения, затова тя е в литературен род епос. В нея разказвам за пътешествията ми през 2010 г. край българското море, където започнах да я пиша - и за попадането ми в замъка при Равадиново… Интересни времена бяха, наистина епични и пълни с героични подвизи. Моите читатели ще имат възможност да ги преживеят, а при стечение на обстоятелствата в бъдеще, ако имат късмет и зрителите по целия свят, ще могат да им се наслаждават. А за другото, което ме питаш – аз съм писател-фантаст все пак, ха-ха-ха...

- Какви дни ни предстоят и много малко дни ли ни остават?

- Като чета някои от предишните ми книги като “Космическо нашествие” и “Утешителя във Времето”, откривам, че съм пророкувал развитието на днешните технологии доста точно, но това е друга тема... Щастливите ни дни са от съществено значение. Останалите все едно ги няма. Не е важно колко ни остава, а колко дълго ще съумеем да сме щастливи през времето на живота ни.

Всички съзнания, които са притежатели на живи тела днес, непременно ще ги напуснат, когато умрат. Информацията на съзнанието живее вечно, понеже то е изградено от ефир. Това е протовещество с нулева маса, което може да задържа информация с огромна плътност. От него може да възникне, както атомна материя, така и антиматерия. За делата на Земята наистина ще има възмездие, защото при смъртта на тялото, съзнанието пренася през светлинен тунел цялата натрупана информация към Свръхсъзнанието. Там, тия, които са вършили злини против природата и живите същества ще бъдат ограничени завинаги от нови съществувания, ще бъдат претопени и напълно забравени, понеже са негодни за живот. На истинските натуристи или казано на български природисти (същества, които са живеели в разбиране и съзвучие с природата) ще им бъде дадено ново атомно тяло (от антиматерия), но то ще е в противоположната част на същата тази вселена. Тя е огледална на нашата. Там звездите са най-черните и студени обекти в белия космос…

- Което може би не е чак толкова страшно при тези жеги навън… Разкажи ни повече за цялостната трилогия?

- Произведението “Леоника” е плод на личен опит и много труд. Първият том (“Първи архангелски завет”) излезе и в книжно тяло след 14 години работа. Може да се чете свободно в интернет. Предстоят изданията на II и III том (“Втори архангелски завет” и “Завет на Създателя”)… може би през 2038  и 2052 година.

- Еха! Обещай, че ще ме викнеш да те интервюирам тогава…

- Разбира се. За нуждите на епосите, създадох в съзнанието си, както образите на светите архангели: Рафаел, Михаил и Гавраил, така и по-могъщите от тях - вечния Дух, абсолютния Разум (Ум), Създателя и др. Всички те изпълняват своята роля точно, в съзвучие с писателското ми откровение. Тези явявания на свети образи са се случвали наистина, но вътре съзнанието ми и де факто са израз на всесилно въображение.

Словото на описаните архетипни персонажи, както и съвременната им интерпретация е мое авторско право за вечни времена. Акцентирам върху това, за да е напълно ясно, че съм първопричина за всяка дума в „Леоника“. Няма диктовка отвън, внушения от духове, извънземни и пр. неизвестни източници. Анонимните писари на Библията, като твърдят, че им се внушават идеи отвън, на практика признават, че са безкрайно глупави, духовно слепи и от страх се крият зад илюзорни авторитети.

- „Дали се опитвам да намеря Бог? Той е по-умен от мен − нека опита сам да ме намери, казва Айзък Азимов“. „Леоника“ обаче провокира търсене - не на Бог, а на възвишено състояние на съзнанието с доближаването до съвършенството на Създателя…

- Четенето на „Леоника“ носи огромно душевно спокойствие. Тя води до възникване на спонтанни прозрения в ума. С нейна помощ съзнанието на будния намира опорна точка, за да отхвърли всичко измамно от вътрешният си свят - всички идоли и кумири чезнат като черен дим в слънчево небе. На Земята днес има истински свободни хора, в които няма дори бегъл признак на религиозност. Всеки наш ден е изпълнен с щастие и ние живеем под Слънцето сред живия рай на неподправената природа, както много отдавна са пребивавали нашите, велики предци, предадамитите.

- Как си представяш бъдещето на трилогията?

- Надявам се “Леоника” никога да не става обект на човешки култове и религиозно обожествяване, защото тогава ще се случи същото като, например с Буда и Спасителя, само че в по-голям, междузвезден и даже галактически мащаб. Възможно е да бъдат покорявани други звездни системи от леонически мисионери, а с кичур от моята коса да се купуват цели обитаеми планети… (Смее се, б.р.) Има скрита моя плитка под основната плоча на черквата в замъка, а други са замаскирани в мои картини, икони, книги... След този своеобразен космически конквист към добрата стара Земя ще тръгнат пълчища поклонници от другопланетни същества и най-накрая след няколко милиона години ще възникне нова раса от слънчеви хора - леоники… Макар че най-големият матйап ще бъде, ако това вземе, че стане...

„52. И преизпълни се с познание всяка моя частица, сетиво и мисъл. В миг научих езика на светлината и чух как звездите сладко разговарят помежду си.

53. Разбрах как достигат чрез лъчите си, докосват и даряват с ореола си голяма мъдрост на всичко, което е жива рожба на тяхното лъчезарно създание.

54. Така прочетох с окото на душата ми плазмените букви на светлината. Научих, че мракът е по-стар от нея и е като черна дъска за писан на материята,

55. че слънцата гравират през него със звезден огън думите в Книгата на живота, що разказва в символични предания съдбите на знайни и незнайни персонажи.

56. Там е описана легендарната мъдрост на Създателя ни, Който като правила за пунктуация и правопис поставя препятствия и несгоди по всеки житейски път …“

Из “Леоника“ / 2024 г./

Тодор ГРОЗДЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички