Спорт

На Европейската купа в Турция: Шампионска титла за Денислав Медаров от “Кодокан-2008“ /ВИДЕО И СНИМКИ/

  22.07.2024 15:40             
На Европейската купа в Турция: Шампионска титла за Денислав Медаров от “Кодокан-2008“ /ВИДЕО И СНИМКИ/

КОДЖАЕЛИ. Денислав Медаров от СК „Кодокан-2008“ (Пазарджик) спечели категорично златния медал в категория до 60 кг. на Европейската купа по джудо за юноши и девойки младша възраст, която се проведе в Коджаели, Турция.

На 20 и 21 юли турският град беше домакин на Европейската купа по джудо за юноши и девойки младша възраст. Турнирът събра на тепиха 156 млади спортисти от шест държави, включително и България. Българските клубове по джудо, които взеха участие в състезанието са Кодокан-2008 (Пазарджик), Велбъжд (Кюстендил), Биоком (Сливен) и Хасково.

Състезателят на „Кодокан-2008“, Денислав Медаров, който се бори в категория до 60 кг, направи впечатляващо представяне. Той спечели всичките си четири срещи с категорични победи, с които не само си спечели 1-во място в категорията, но и допринесе за третото място на клуба в отборното класиране.

Участието на българските клубове и техните състезатели в международни турнири като този в Коджаели не само повишава нивото на българското джудо, но и допринася за утвърждаването на страната ни на международната спортна сцена. Спечелените медали и отличия са резултат от усърдната работа и всеотдайността както на състезателите, така и на техните треньори.

Следващото участие на състезател от „Кодокан-2008“ ще бъде на Европейската купа за младежи до 21 години в Берлин на 27-28 юли. В него ще вземе участие Емил Вълчев - сребърен медалист от Европейското първенство по джудо за кадети през 2023 г. в категория до 81 кг. Емил Вълчев ще представи както клубния си отбор Кодокан-2008, така и България на този престижен форум.

„Знаме“ и СК „Кодокан-2008И пожелават успех на Емил Вълчев и на всички български джудисти в техните бъдещи спортни изяви на татамито!

(Зн)


Свързани