Регионът

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов даде старт на проект за благоустрояване на район "Изгрев"

  22.07.2024 16:43             
Кметът на Община Пещера Йордан Младенов даде старт на проект за благоустрояване на район \

Първата копка стана факт след като на 25-ти март 2024г., бе подписано Споразумение с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за реализация на приоритетен проект от инвестиционна програма за общински проекти.

Стойността на финансовата подкрепа е в размер на 3 551 400 лева

"Днес даваме старт на строителството на този изключелно важен проект за Община Пещера, който ще промени и ще придаде европейски облик на  квартал “Изгрев”, който е най-новият и най-голям жилищен квартал на Пещера. Проектът предвижда нова вертикална планировка, чрез полагане на нови настилки по улици и тротоари, облагородяване на зелената система, чрез създаване на декоративни композициии в целия квартал. Подпорните стени и стълбища ще бъдат облицовани и обезопасени с парапети за безопасност на гражданите.", уточни параметрите Общинар №1.

В присъствието на Васил Филев- председател на местния парламент, колегите си от Общинска администрация, представители на фирмите изпълнители, строителния надзор, граждани и съкварталци, Младенов посочи, че в неосветените зони на квартала ще се изгради ново улично осветление. Пояснено беше, че са "предвидени и нови зони за паркиране пред жилищните блокове, както и оформяне на достъпа до гаражните клетки. Ще бъдат осигурени и паркоместа и подходи за пешеходен достъп и за хората в неравностойно положение."

Две нови детски площадки и една спортна площадка за фитнес на открито, със съоръжения за различни възрастови групи ще осигурят свободното време на открито и спорт за жителите на квартала

Допълнително ще бъдат поставени  стойки за велосипеди и пейки, както и оформено съвременно озеленяване. Срокът за изпълнение на проекта е 210 календарни дни.


Свързани