Спорт

Ограничения за движението заради „Тур дьо Франс” на 27 и 28 юли във Велинград

  22.07.2024 17:01             
Ограничения за движението заради „Тур дьо Франс” на 27 и 28 юли във Велинград

Във връзка с организацията за провеждането на Тур дьо Франс - етап България, във Велинград със заповед на кмета д-р Костадин Коев се въвеждат ограничения за движението на МПС на територията на града на 27 и 28 юли. Организацията и регулирането на потока от автомобили ще се извършва от служители на РУ „Полиция” –Велинград , съвместно с колегите им от Пътна полиция при ОД на МВР-Пазарджик.

Наложена е промяна на местоположението на старта, спрямо миналата година, с оглед свободното движение по Републикански път II -84/ бул. „Ал. Стамболийски” и ул. „Юндола”/ и по-спокойното протичане на мероприятието. В събота и неделя състезателите ще стартират от Триъгълната градинка

Във връзка със семейното каране в събота /27 юли/, което ще бъде от 16:00 ч. до 16:40 часа, ще бъдат затворени следните улици по протежение на трасето, предвидено за състезанието:

- бул. „Съединение” - от Триъгълната градинка до пл. „Македония” за обход ще се използва успоредната на булевард „Съединение” улица ”Н. Вапцаров” и водещите към нея пресечни улици – „Екзарх Йосиф”, „Любен Каравелов”, „Сливница”, „Кристал”, „Ленища”, „В. Левски”, „Д.Грънчаров”, „Н.Ихтимански”, „Родопи”, „Гарибалди”, „Ангел Чопев”..

Колоездачите ще се движат в компактна група, която ще бъде водена от автомобил на организаторите и полицейска кола, каквито ще има и в края на колоната. Преди и след колоната ще бъдат пропускани автомобили по усмотрение на органите на полицията .

За територията на града на 28 юли ще има спиране или ограничаване на движението за трасето, което в рамките на града обхваща бул. „Съединение” - от старта на Триъгълната градинка през площад „Македония” и по улиците „Димитър Благоев” и „Никола Вапцаров” към път II -843, където е същинското състезателно трасе. Пълно спиране на движението ще има от 8:15 до 9:00 часа, когато е стартът на двете дистанции. Тогава групата от колоездачи ще е сравнително компактна и ще бъде водена от автомобил на организаторите и полицейска кола, каквито ще има и в края на колоната, а това ще позволи движението да бъде възстановено и по-рано от записания краен час. Ограничения на движението ще има от 10:30 до 15:30 часа, когато състезателите ще започнат да финишират и в повечето случаи ще се движат индивидуално или на малки групи. В интервалите, в които няма състезатели, могат да се пропускат автомобили към обходните маршрути на бул. „Съединение” - от Триъгълната градинка до пл. „Македония” по преценка на полицейските органи ще се използва успоредната на булевард „Съединение” улица ”Н. Вапцаров” и водещите към нея пресечни улици – „Екзарх Йосиф”, „Любен Каравелов”, „Сливница”, „Кристал”, „Ленища”, „Родопи”, Гарибалди”,„В. Левски”, „Д.Грънчаров”, „Н.Ихтимански”, „Родопи”, „Гарибалди”, „Ангел Чопев”.

(Зн)


Свързани