Пазарджик

ОИЦ-Пазарджик представя мерки за бизнеса по програма за семейните предприятия, творческите индустрии и занаятите

  23.07.2024 15:54             
ОИЦ-Пазарджик представя мерки за бизнеса по програма за семейните предприятия, творческите индустрии и занаятите

Областен информационен център (ОИЦ) – Пазарджик кани за участие в информационна среща на тема “Представяне на актуални възможности за бизнеса за 2024 г.“.

Целта на събитието е да се представи на бизнеса отворената за кандидатстване процедура BG16RFPR001-1.004 „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите” по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027. Процедурата е насочена към микро и малки предприятия, които могат да кандидатстват за придобиване на нови машини, съоръжения, оборудване, инструменти, както и специализиран софтуер, осигуряващи подобряване на производствения им капацитет. Предвидена е и възможност за насърчаване на пазарното представяне чрез създаването на онлайн магазин за продуктите или услугите, предлагани от предприятията, както и за въвеждането на ИКТ системи/модули за подобряване на управленските, производствените и логистичните процеси в тях.

В срещата ще вземе участие Нино Ненов, заместник-кмет на Община Пазарджик с ресор „Европейски фондове, програми и проекти“, който призовава представителите на микро и малките семейни предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите да бъдат активни и да се възползват от политиките на сближаване на ЕС, за да може да развиваме общината и областта с по-бързи темпове.

На срещата ще бъдат представени и актуалните възможности за 2024 г. по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., които ще се изпълняват в дългосрочен план, някои от тях са: Проект „МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ+“,  Проект "Родители в заетост„ - Услуга „Детегледач“, Процедура „Нови умения“, Процедура „Дигитални умения“, Младежка инициатива „АЛМА“ и др.

Събитието ще се състои на 31 юли 2024 г. от 10:30 ч в Пленарна зала на Община Пазарджик.

Приложено изпращам на Вашето внимание програма на събитието. Заявки за участие се приемат до 30 юли 2024 г. (вторник) на електронна поща [email protected] , телефон 034/ 44 62 09 или електронен формуляр за участие на https://forms.gle/7JSyNUWdFjoAUPph6 .

 


Свързани