Други

Пеевски предава в прокуратурата записи с гласове на политици от ПП - ДБ, иска изслушване на Лозан Панов и Христо Иванов от комисията за Нотариуса и Пепи Еврото

  25.07.2024 14:52             
Пеевски предава в прокуратурата записи с гласове на политици от ПП - ДБ, иска изслушване на Лозан Панов и Христо Иванов от комисията за Нотариуса и Пепи Еврото

Председателят на Парламентарната група на Движението за права и свободи (ДПС) Делян Пеевски обяви, че ще изпрати сигнал в прокуратурата, съдържащ записи с гласове на знакови лица от политическата коалиция Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ). Това действие предизвика сериозни реакции в политическите среди, особено сред членовете на ПП-ДБ. Лена Бориславова, видна фигура в коалицията, изрази възмущението си от факта, че Пеевски, който е санкциониран за корупция в големи размери, подава сигнали в прокуратурата. Тя заяви, че това е недопустимо и изрази съмнение относно мотивите зад действията му. В същото време Асен Василев, също член на ПП-ДБ, реагира остро, наричайки Делян Пеевски "минало свършено време". Той подчерта, че подобни действия не трябва да отвличат вниманието от важните въпроси, стоящи пред страната. Василев също така иронизира ситуацията, предлагайки прокуратурата да разпита и "пудела от снимките".

"Утре ще внеса сигнал за записите за кешовете, обажданията на Петков, Василев и Денков Всички тук само се карат. Време е да вървим на избори. Този парламент не работи нищо. Мистър Кеш се надявам да си изпълни Конституцията и да връчи мандата в понеделник. Която партия и да го получи, да не го държи. Чувам, че двете партии, които има шанс да го вземат, да въртят някакви номера. Трябва да го върнат, мнозинство няма и да вървим на избори. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ДПС Делян Пеевски. „Утре ще решим дали парламентът да работи до 9 или до 16 август“, уточни той. „Сериалът, който „Продължаваме промяната“-“Демократична България“ прожектираха за сметка на народа, е по-скандален от сериала „Наркос“, но не става дума за наркотици, а за цигари. Кешът е същият. Утре ще внеса сигнал за записите за кешовете, обажданията на Петков, Василев и Денков. Откъде са тези кешове? От митниците, от хората с пуделите, от „Лукойл“ и хиляди други кражби. ПП-ДБ е партията на корупцията, на кеша, добре обучени от баща им – мистър Кеш“, допълни Пеевски. 

Председателят на парламентарната група на ДПС се яви на заседанието на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства за групата около Мартин Божанов-Нотариуса и Пепи Еврото. Делян Пеевски иска да бъдат изслушани бившият председател на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и Христо Иванов за зависимости в съдебната система. Колко срещи е имал Христо Иванов с главния прокурор, предлагал ли е зам.-главни прокурори, искал ли е да овладее съдебната система и колко срещи ПП-ДБ имат с главния прокурор. "Няма да позволява хората, които владеят съда и прокуратурата да ме забъркват във всички тези неща", закани се Пеевски.


Свързани