Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Регионът

Община Ракитово ще помогне на пострадалите при вчерашния пожар в Костандово

  29.07.2024 15:56             
Община Ракитово ще помогне на пострадалите при вчерашния пожар в Костандово

От утре до 15 септември се забранява използването на питейна вода за поливане

Извънредна сесия на Общинския съвет в четвъртък ще реши размера на помощта, с която Община Ракитово ще помогне на пострадалите при вчерашния пожар в Костандово.

Вчера следобед пожар изпепели покривите на 2 къщи, както и 3 селскостопански постройки в града. Първоначално се е запалила плевня. Незабавно на място са се отзовали екипи от пожарната в Ракитово, Велинград и Батак, както и доброволци от Велинград и Сърница, съседи и приятели, както и кметовете на общината Георги Холянов и на Костандово Валентин Вигнев.

Пожарникарите са се отзовали изключително бързо и огънят е потушен.

Във връзка с по-добрата ефективност при подобни инциденти, днес кметът Холянов издаде заповед, с която се забранява използването на питейна вода за поливни нужди. Заповедта влиза в сила от 30 юли и е с краен срок 15 септември 2024.

Холянов изказа благодарност за адекватната и навременна реакция на комисар Ангел Ангелов, директор на РДПБЗН-Пазарджик, гл.инсп. Методи Ушев, началник на РСПБЗН - Велинград, гл. инсп. Петър Ташев, началник на РСПБЗН, Батак, ст.инсп. Иван Гьошев, началник на УПБЗН, Ракитово, кметовете на Велинград д-р Коев и на Сърница - Неби Бозов, Евгени Янкулов-председател на Доброволното формирование във Велинград и доброволците от Сърница, както и на всички, спомогнали за бързото овладяване на пожара.

Междувременно днес децата от Ракитово Бориса Димитрова, Христина Янушева, Лукреция Кучола са се организирали и събират дарения за пострадалите, а служители на общината също подкрепиха благородната им кауза и си купиха ръчно изработени гривнички. Събраните от тях средства ще бъдат отчетени до четвъртък.

(Зн)


Свързани