Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Регионът

Продрум Димов става „Почетен гражданин на Община Лесичово“

  29.07.2024 17:04             
Продрум Димов става „Почетен гражданин на Община Лесичово“

На проведената днес сесия на Общински съвет - Лесичово бе прието единодушно Продрум Димов да бъде удостоен със звание „Почетен гражданин на Община Лесичово“.

Роден в Лесичово на 1 февруари.1933 г., завършва средното си образование в Първа Мъжка гимназия в Пазарджик. След дипломирането му започва работа като учител в родното си село, а от 1959 г. до 1966 г. става директор на училището. До 1973 г. е заместник-директор на Първа прогимназия „Кл. Охридски“ гр. Пазарджик. От 1973 г. в продължение на 20 г. е учител по френски език в Спортно училище в Пазарджик. Става един от основателите на „Асоциация на преподавателите по френски език в България“.

Продрум Димов се занимава с писателска дейност, като голяма част е свързана с любимото му Лесичово. Написал и издал 80 книги - много от тях за селото. Има множество публикации в местни и национални вестници на очерци, есета, разкази. За своите 91 години е инициатор на събития, изследовател, разказвач с нестихваща енергия. През 2024 г. Продрум Димов получава „Почетен знак“ от Община Пазарджик. Член на Съюза на българските писатели. Предложението бе направено от НЧ "Отец Паисий 1890".

(Зн)


Свързани