Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Спорт

Вижте снимки от първото в страната паркур-трасе за модерен петобой, което откриват довечера в Пазарджик

  30.07.2024 12:07             
Вижте снимки от първото в страната паркур-трасе за модерен петобой, което откриват довечера в Пазарджик

Тази вечер в Пазарджик ще бъде официално открито първото трасе с препятствия за модерен петобой в България. Разговорно го наричат "паркур", на името на изкуството за преодоляване на препятствия единствено с помощта на уменията на човешкото тяло, но в петобоя е известно като "обстикълс".

Официалното откриване на първото по рода си трасе ще бъде направено от кмета на общината Петър Куленски и председателя на Българска федерация по модерен петобой Андрей Кузманов (който също е от Пазарджик и е възпитаник на СКМП "Хебър"). Съоръжението е позиционирано на плувен комплекс „Балона“ и ще даде възможност на Пазарджик да домакинства редица национални и международни състезания, издигайки на нови висоти способността на града да бъде притегателна точка за практикуване на спорт и международни спортни състезания.

Тази година е последната, в която състезанията по модерен петобой са фехтовка, стрелба, плуване, бягане и конен спорт. След 2024 година ездата ще бъде заменена от новата дисциплина обстикълс - бягане с препятствия и състезателите вече ще преодоляват препятствия като тези, които бяха изградени в Пазарджик.

Програма на откриването:

Програма по откриване на съоръжениеята за модерен петобой с демонстрации – 18:30 часа

Официално откриване на съоръжението – 19:10 часа

Празнична програма за посетители – 19:15 - 20 часа.

(Зн)

 


Свързани