Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Крими

Полицейският бюлетин на 30 юли 2024 г.

  30.07.2024 13:58             
Полицейският бюлетин на 30 юли 2024 г.

Велосипедист е тежко пострадал при пътен инцидент в пазарджишкото село Величково. Сигнал за случилото се бил подаден снощи около 20.00ч. в РУ-Пазарджик. По първоначално получените данни на кръстовище в село Величково 62-годишен жител на селото е блъснал с микробус „Мерцедес“ 59-годишен велосипедист от съседното село Динката. В резултат на удара пострадалият е транспортиран от екип на „Спешна помощ“  в МБАЛ-Пазарджик с различни фрактури и наранявания и с опасност за живота. Малко по-късно е преместен в УМБАЛ „Свети Георги“ в гр. Пловдив. Екипи на РУ-Пазарджик и сектор „Пътна полиция“ са извършили оглед на местопроизшествието. Шофьорът на буса е тестван с технически средства, като пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. По случая се води досъдебно производство.

Двама са задържани заради притежаване на наркотични вещества. Служители на РУ-Септември извършили проверка в дома на 21-годишен жител на септемврийското село Виноградец. Вътре органите на реда открили пластмасова кутийка със суха листна маса. След направен полеви наркотест се оказало , че веществото е марихуана. С цигара марихуана е заловен и 30-годишен жител на Ботевград. На пътя към местността „Селище“ автопатрул при полицейския участък Сърница извършил проверка на младия мъж. Униформените установили, че той носи в себе си самолично свита цигара с марихуана.

Мъж нарушил заповед за защита от домашно насилие и нанесъл побой на жената, с която живеел е задържан от служители на РУ-Панагюрище. В полицейското управление на средногорския град се получил сигнал за това, че 35-годишен панагюрец е нанесъл побой над 26-годишна жена, с която живеел на семейни начала. Освен физическата саморазправа мъжът е нарушил ограничителна заповед за незабавна защита от домашно насилие, която е издадена от Районния съд в Панагюрище. Той е задържан в ареста на полицейското управление в средногорския град за срок до 24 часа. Работата по изясняване на случая продължава.

Бързи производства са образувани спрямо трима водачи на автомобили. При рутинна проверка в Сърница е засечен 37-годишен столичанин. Автопатрул от местния полицейски участък тествал водача с технически средства. Оказало се, че той е зад волана под въздействието на наркотици и с 1.60 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Колегите им от РУ-Велинград спрели лек автомобил „Тойота“ с водач 57-годишен жител на курорта. След тест с дрегер уредът отчел 2.73 промила алкохолна концентрация. 40-годишен пазарджиклия пък управлявал в септемврийското село Ветрен дол леката си кола, въпреки, че шофьорската му книжка била отнета в началото на годината.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани