Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Крими

Съдът остави в ареста убиеца на жената от Триводици

  30.07.2024 17:30             
Съдът остави в ареста убиеца на жената от Триводици

Преди минути Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 35-годишния Н.К., който е обвинен за това, че на 27 юли 2024 г. в  хотел "Тракия" в Пазарджик умишлено е умъртвил 29-годишната П.К. от с. Триводици. За убийството "Знаме" писа. Майката на 4 деца е варъгана смъртоносно с нож от бившия си приятел, от когото искала да се укрие.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 6 август 2024 год. от 10,00 ч.

От събраните по делото доказателства (писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че Н.К. е извършил престъплението, за което е обвинен.

Бяха отчетени негативните характеристични данни на обвиняемия и високата обществена опасност на деянието, за което се предвижда доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Налице е реалната опасност обвиняемият да се укрие или да извърши на друго престъпление, тъй като е осъждан многократно.

(Зн)

 

 


Свързани