Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Крими

Изгоря къща във велинградския квартал „Чепино“, други три са спасени

  30.07.2024 17:33             
Изгоря къща във велинградския квартал „Чепино“, други три са спасени

Около 14:40 часа в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) във Велинград постъпил сигнал за горяща къща в местния квартал „Чепино“. По първоначални данни, сградата е стара, не се обитава от хора, но до нея са долепени още три къщи. Те също са стари, изградени са основно от гредоред, а това винаги крие огромен риск от бързото разпространяване на огъня.

Именно поради тази причина към мястото незабавно са били насочени два противопожарни автомобила с дежурната смяна от огнеборци от Районната служба във Велинград, подпомогнати от доброволци от доброволното формирование „Offroad“ – Велинград. Отзовали са се и служители и на Държавното горско стопанство „Алабак“ с един джип, както и две водоноски от ловните стопанства „Чепино“ и „Ракитово“.

Със съвместните усилия на пожарникари, доброволци и горски служители пожарът е локализиран. Едната къща е изгоряла, но останалите три са спасени, макари и с нетолкова значителни материални щети по покривните им конструкции. Пълният размер на нанесените щети все още се уточнява.

Към момента пожарът е локализиран и се доизгасява, уточняват от Областната дирекция на МВР. Най-важното е, че не е допуснато разрастване и обхващане и на съседни сгради.

(Зн)


Свързани