Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Други

Наздраве! Почетният селянин на Горно Вършило днес е рожденик

  31.07.2024 09:42             

Емил Николов и Георги Мърков са основните двигатели на съживяването на Горно Вършило

Пазарджишкият бизнесмен и музикант Емил Николов, наричан още Почетният селянин на Горно Вършило, става на 63 години. Вече той получи поздравления от много приятели, сред които олимпийският шампион по борба от Мюнхен1972 Георги Мърков, експертът по сигурността Славчо Велков, от известни български изпълнители…

„Ще се съберем в известен пазарджишки ресторант с всички приятели, които могат да дойдат. Ще бъде весело“, с неизменната си усмивка коментира Николов, след като го поздравихме за рождения му ден. Той е основен двигател и спонсор на обновлението в Горно Вършило – там заедно с кметския наместник Георги Мърков и други доброволци те почистиха, измазаха и сложиха нова дограма на църквата „Света Неделя“, реновираха сграда към кметството, където бяха обособени Народен клуб -библиотека и Детски кът, започнаха кампания за съживяване и на храма, и на селото, в което благодарение на тях сега кипи задружна атмосфера.

Ентусиастите възстановиха традицията за селския събор, а миналата година Николов доведе приятелите си Васил Петров, Стефан Вълдобрев, Митко Френски…

Заради инициативата за съживяването на храма, магнетичното му пеене и речовитостта му, освен Почетния селянин на Горно Вършило, в септемврийското село наричат Николов и Дякона.

Емил Николов е от Пазарджик е дългогодишен музикант у нас и в чужбина, бивш държавен шампион по колоездене на писта и на шосе. Започва свой бизнес във Великобритания, но се прибра у нас. „Знаме“ писа през 1998 г. как той оборудвас дограмабезвъзмездно цялата Спешна помощ в МБАЛ-Пазарджик.

„Знаме“ желае здраве на Емил Николов и все същата положителна енергия да е част от харизмата му. Наздраве!

(Зн)   


Свързани