Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Други

Пеевски: “Мистър Кеш“ разцепи ДПС, Христо Иванов е родствено обвързан с Доган

  31.07.2024 13:17             
Пеевски: “Мистър Кеш“ разцепи ДПС, Христо Иванов е родствено обвързан с Доган

"Мистър Кеш" разцепи ДПС, Христо Иванов е родствено обвързан с Доган, заяви в кулоарите на парламента председателятна ДПС Делян Пеевски.

Да се сетим какво правеше Христо Иванов преди 4 години. Просто смятам, че е намерил един компактен скут на Росенец да си пие мазно турско кафе. Той обича да минава по скутовете". Това каза в парламента председателят на ДПС Делян Пеевски в отговор на въпрос как ще коментира призива на Христо Иванов ПП-ДБ да работи с почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган срещу него.

Изказването му е по повод на интервю на бившия съпредседател на ПП-ДБ Христо Иванов за "Свободна Европа", в което той коментира, че "трябва да приемем, че ще работим с тези, които са против Пеевски в ДПС. Тактически. Дори и после някой да бъде посочен, че е неморален". Иванов уточнява, че има предвид да се работи в следващия парламент заедно с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и неговите хора. В отговор на въпрос дали припознава Доган като партньор на ПП-ДБ, Христо Иванов отговаря отрицателно.

"Преди 4 години това е било бутафория, както се видя. Той е родствено обвързан с Ахмед Доган, всичко си дойде на местата. Също така скоро ще разберете и кой разцепи ДПС – това е Мистър Кеш", каза още Пеевски. Според него "има ДПС на "мистър Кеш", защото другите са пионки" и "има ДПС на Пеевски". "Друго ДПС няма. Другите са служители на Радев“, каза той и подчерта: "Президентът е шефът и командва всички".

Пеевски заяви, че вчера държавният глава се е опитал "през пионките си от ПП-ДБ" да организира сваляне на председателя на парламента Рая Назарян.

"Мистър Кеш иска да се сложи удобен премиер по Конституция за него, но най-важното е Копринков и Узунов да получат МВР, защото първо трябва да осигурят на ПП-ДБ нова ала-бала през нов министър на електронното управление и нов вътрешен министър, и също така тайната малка партийка на мистър Кеш – ще я видите, трябва да влезе в парламента да подготви удобно къде да седне като му свърши мандатът, защото той няма куража да излезе сега", продължи Делян Пеевски.

Президентът Румен Радев коментира изказването на председателя на ДПС, в което той обвини държавния глава за разцеплението на партията. „Не се меся във вътрешните дела на партиите. Няма да допусна да бъда замесван в долнопробни конспирации. Но явно, когато имаш амбиции да управляваш цялата държава, а не можеш да управляваш собствената си партия е нормално да си изнервен”, каза президентът Радев пред журналисти.

 


Свързани