Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Пазарджик

Информационна среща с бизнеса за възможностите от ЕС бе проведена от ОИЦ-Пазарджик

  31.07.2024 17:41             
Информационна среща с бизнеса за възможностите от ЕС бе проведена от ОИЦ-Пазарджик

На 31 юли 2024 г., в Пленарна зала на Община Пазарджик, се проведе информационна среща с бизнеса от град Пазарджик, която беше с акцент към възможностите за бизнеса по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 и Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г.

Встъпителни думи направи г-н Нино Ненов, заместник-кмет на Община Пазарджик с ресор „Европейски фондове, програми и проекти“, който увери представителите на бизнеса, че Община Пазарджик е отворена за идеи, партньорства и съвместна работа с администрацията, която да се утвърди като надежден партньор на местния бизнес. Отчетен бе и един от основните проблеми за бизнеса – липсата и качеството на кадри, който може да бъде преодолян чрез съвместни процеси и политики в партньорство между бизнес и администрация.   

Управителят на Областен информационен център (ОИЦ) – Пазарджик Радослав Пешалов, представи отворената за кандидатстване процедура BG16RFPR001-1.004 „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите”. Тя предизвика особено голям интерес от участниците в събитието и  позволява на микро и малки предприятия да кандидатстват за придобиване на нови машини, съоръжения, оборудване, инструменти, специализиран софтуер, създаване на онлайн магазин и други дейности свързани с въвеждането на ИКТ системи/модули за подобряване на управленските, производствените и логистичните процеси в тях.

В следващия етап от събитието Петя Василева, експерт „Информационно обслужване и услуги“, представи възможности за бизнеса по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г.  Най-много въпроси и внимание по ПРЧР 2021-2027 предизвикаха  Проект „МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ+“,  Проект "Родители в заетост„ - Услуга „Детегледач“ и процедура „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица“.

След провелата се дискусия във финалния етап от срещата „Въпроси и отговори“, голяма част от участниците заявиха интерес и готовност да се включат в представените им механизми и възможности за подкрепа на бизнеса по Програма  „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 и Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г.


Свързани