Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Регионът

За осми път Община Пещера е организатор на етнофестивал

  01.08.2024 10:50             
За осми път Община Пещера е организатор на етнофестивал

Започна един от най-обичаните Фестивали. За осми път Община Пещера е организатор на културната проява. За жителите и гостите на града в горещите летни дни, този празник носи настроение, усмивки и повод за разговори. Проявата е част от Културния календар на града. Пещера отново стана място за среща на красотата и таланта на певци, инструменталисти и танцьори от различни страни.

Кметът Йордан Младенов прие и здрависа представители на първите две групи. Той посрещна гости от Молдова и Сърбия. Младенов разказа за историята и настоящето на Пещера и дари гостите си със символични подаръци. Танцьорите от ФТГ " Хора Маре"- Албания и АНТП " Димитрие Котурович" върнаха жеста и изразиха възхита от престоя си в града и първите си впечатления от населеното място.

Пред присъстващите, майсторите на хоровода показаха уменията си и демонстрираха тънкости от националните си танци в концертна програма.

Тази вечер ще гостуват състави от ТА "Балатон"-Унгария, ТШ "Джирнас"- Латвия и Ансамбъл "Марица"- България. Преди да демонстрират уменията си, участниците във Фестивала ще дефилират по улиците в центъра на града. В Програмата е предвидена и среща с кмета Младенов.


Свързани