Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Крими

В специализирана полицейска операция: 12 задържани, трима издирени, проверени близо 2000 души и над 900 МПС и обекти

  01.08.2024 11:44             
В специализирана полицейска операция: 12 задържани, трима издирени, проверени близо 2000 души и над 900 МПС и обекти

Специализирана полицейска операция се проведе през изминалото денонощие на територията на цялата област, съобщиха от полицейската областна дирекция. Операцията е традиционна и има за цел да активизира дейностите по противодействие на битовата престъпност, да се засили контрола над участниците в движението по пътищата. Целта на органите на реда е полицейските действия да обхванат по-широк кръг от населени места, в това число и най-отдалечените. В акцията взеха участие служители от Областната дирекция на МВР в Пазарджик, от районните управления в Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Септември и Пещера. Активно бе и участието на съвместни автопатрули с представители на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.  

В хода на проведените дейности и мероприятия са извършени проверки на 1188 лица, на 852 МПС, 46 търговски обекти, 4 заложни къщи, както и две автоморги. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са съставени общо 62 акта и 184 фиша. Издирани са 3 лица, които са били обявени за издирване на различни основания, а общо задържани за срок до 24 часа са 12 човека. 

Установени са извършителите на домова кражба, кражба на стопанска техника, от хранителен магазин и на монети от вендинг автомат. Задържани са 4 човека, притежаващи синтетичен канабиноид. Установени са извършителите на хулиганска проява, на побой, на унищожаване и повреждане. В два търговски обекта в Септември и Велинград е установена нерегламентирана търговска дейност с артикули, носещи логото на известни марки. Един водач на МПС е задържан заради управление под въздействието на наркотици, уточняват от ОД МВР-Пазарджик.

(Зн).   


Свързани