Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Крими

Активни проверки за шумни мотори и возила през целия август, шестима са засечени само тази нощ

  02.08.2024 13:06             
Активни проверки за шумни мотори и возила през целия август, шестима са засечени само тази нощ

Глобата за първоначално нарушение е 200 лева, а МПС-то временно се спира от движение до отстраняване на проблема

Активни проверки извършват служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик на водачи за управление на шумни превозни средства. Органите на реда разполагат с мобилен шумов анализатор, с помощта на който се извършват инспекциите.

Предвид на лятното време и наситения трафик с шумни мотоциклети и леки автомобили през почти цялото денонощие проблемът е доста наболял и гражданите често негодуват от шумни возила. В тази връзка във вечерните часове и най-вече през нощта екипи от сектор „Пътна полиция“ регулярно провеждат полицейски акции на територията на гр. Пазарджик с насоченост именно към контрола над шума издаван от движещите се МПС в градски условия.

Само през изминалата нощ са установени 6 нарушения, а на водачите са съставени актове. Само през последните две седмици органите на реда са констатирали общо 24 подобни нарушения.

Санкцията предвидена в Закона за движение по пътищата е глоба в размер на 200 лева, а возилото временно се спира от движение до отстраняване на техническата неизправност. Ако въпреки това собственикът на автомобил или мотоциклет, който временно е спрян от движение продължи да го управлява или допусне друго лице да го управлява, санкцията е в размер между 100 и 300 лева.

Проверките ще продължат активно и през целия месец август.

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани