Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Крими

„Асарел“ отново оказа безценна помощ на огнеборците

  02.08.2024 16:57             
„Асарел“ отново оказа безценна помощ на огнеборците

Както „Знаме“ писа по-рано днес, служители на Аварийно-спасителната служба и рудник „Асарел" са помогнали много за овладяването на пожара в горския фонд между Баня, Оборище и Панагюрище. Става дума за инж. Красимир Кръстев - ръководител на Аварийно-спасителна служба „Асарел", главният инженер на рудника Кирил Йончев и булдозеристът Цветан Петров, който прокарваше ефективните просеки за спиране на огъня. В борбата с пламъците са се включили още Георги Бабеков – машинист на еднокофов багер, Никола Чамов – началник-смяна, Спас Ставрев – шофьор на водоноска, както и огнеборецът Иван Фасулков.

Късно снощи пожарът беше локализиран, а кметът на община Панагюрище Желязко Гагов благодари пред Българско национално радио на ръководството и колегите от „Асарел".

В ранните часове на 2 август огнеборците от Панагюрище и Пазарджик продължиха да се борят с локални огнища, а като превантивна мярка колегите Цветан Петров, Стефан Данчев- началник-смяна, и инж. Красимир Кръстев прокарваха просеки, съобщават от „Асарел“. Малко преди 10 часа днес стана ясно, че пожарът вече е напълно ликвидиран.

(Зн)


Свързани