Пазарджик

Младите певци от “Гласовете на Орфей“ се готвят за ново предизвикателство след спечелените медали от Свети Константин

  03.08.2024 07:24             
Младите певци от “Гласовете на Орфей“ се готвят за ново предизвикателство след спечелените медали от Свети Константин

След успешно участие на сцената в Свети Константин, Представителна формация "Гласовете на Орфей" при ОДК-Пазарджик, с ръководител Малина Илинова, се готви за следващото предизвикателство - Националния коннкурс "Пиленце пее" в Стрелча. 

На 27 и 28.07.2024 г. част от формацията участва в VIII-мия Национален фолклорен събор на народното творчество в Свети Константин, организиран от Община Пещера. В неговата конкурсна програма участие взеха три деца. Дамян Симонов имаше успешна солова изява в категория от 8 до 14 години, а Спасимира Стоилова и Кристина Витекова получиха аплодисментите на публиката с дуетно изпълнение. Децата се представиха блестящо и спечелиха сърцата на журито и публиката, а това им донесе два златни медала.

"Възобновяваме репетициите на състава преди началото на учебната година, която стартира обичайно на 1 октомври, за да подготвим силна програма за предстоящото участие на формацията в Национален конкурс "Пиленце пее", който се провежда за втора година в град Стрелча", поясни пред "Знаме" г-жа Илинова. Тя е уверена, че малките таланти ще покажат уменията си и на този престижен форум.

Формация „Гласовете на Орфей“ е създадена на 01.10.2005г. към Общински детски комплекс – Пазарджик. В състава участват деца от 4- до 18-годишна възраст, разделени в няколко певчески групи. От създаването на формацията до момента са осъществени множество концерти, свързани с общински и областни културни прояви. Съставът е носител на десетки отличия от престижни национални конкурси и фестивали.-

(Зн) 
 


Свързани