Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Крими

Полицейският бюлетин на 5 август 2024 г.

  05.08.2024 12:14             
Полицейският бюлетин на 5 август 2024 г.

Двама са задържани за притежание на наркотици през уикенда. Снощи на улица в Пазарджик автопатрул от полицейското управление в града засякъл 23-годишен мъж от пазарджишкото село Алеко Константиново. По време на проверката той изхвърлил на земята две полиетиленови топчета. Оказало се, че вътре има суха зелена листна маса, която след направен полеви наркотест се оказала синтетичен канабиноид. Час по-късно същата участ сполетяла и 25-годишен панагюрец. На разклона за пазарджишкото село Сбор полицаи от сектор „Пътна полиция“ го спрели за проверка. При вида на униформените той опитал да се отърве от девет найлонови топчета, съдържащи същия по вид дрога. И двамата са задържани в ареста на РУ.-Пазарджик, а спрямо тях са образувани бързи производства.

Водач от Ракитово е задържан заради управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества. На кръстовище във Велинград автопатрул при управлението в курортния град спрял за проверка „Порше“. Последвала проверка на 33-годишния водач от Ракитово, която включвала и тест с технически средства. Оказало се, че мъжът е зад волана на мощното возило под въздействието на наркотици. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, взета му е кръвна проба за лабораторен анализ. По случая е образувано бързо производство.

Мъж от Сърница е задържан, след като нанесъл побой на майка си. Малко след полунощ в събота в РУ-Велинград се получил сигнал за нанесен побой на възрастна жена. Случката се разиграла на улица в гр. Сърница. На мястото незабавно бил изпратен дежурен полицейски екип от местния полицейски участък. Униформените установили, че в явно нетрезво състояние 34-годишен сърничанин е нанесъл побой на 69-годишната си майка. Побойникът е задържан в ареста на РУ-Велинград, а по случая се води досъдебно производство за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие. Работата по изясняване на случая продължава под надзора на прокуратурата.

Тийнейджъри извършили вандалска проява са установени от служители на РУ-Пещера и участъка в Брацигово. Вчера се получил сигнал от 49-годишен жител на Брацигово. Той съобщил, че неизвестни са повредили неговия паркиран на улица в родопския град лек автомобил „Ауди“. Вандалите счупили предното стъкло на возилото, а задното боядисали с блажна боя. На мястото е извършен оглед, а по случая започнало разследване. Не след дълго органите на реда установили, че автори на посегателството са две непълнолетни момчета на 14 и 15 години, и двамата от Брацигово. Размерът на щетите нанесени на собственика на леката кола са в процес на изясняване. С извършителите работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани