Пазарджик

Читателско: Граждани мият статуя на ученичка по молба на прототипа, но къде са институциите?*

  20.08.2024 07:06             
Читателско:  Граждани мият статуя на ученичка по молба на прототипа, но къде са институциите?*

/До кмета на Пазарджик и копие до „Телемедия“ – Пазарджик и вестник „Знаме“-Пазарджик/

Уважаеми г-н кмете,

На 06.07. късно следобед минавах по бул. „България“ и зад спирката на градския транспорт при читалище „Виделина“ виждам момиче и момче мият потъналата в мръсотия скулптура  на ученичка. До тях възрастна, много интелигентна жена в бял панталон и бяла кенарена блуза с дълъг ръкав ги наблюдава.

Много удивен, аз попитах каква е причината за тази толкова странна дейност и защо те , а не отдел „Култура“ към Общината, да извършва почистването на паметниците и скулптурите в града ни, на което момичето посочи с глава възрастната дама.

Дамата каза, че тя е прототипът на скулптурата и всяка година, когато си идва в България, я мие /тя отдавна живеела в чужбина/. Учудваше се на кметовете и на общинските съветници, защо не полагат грижи, а и защо са допуснали тролейбусната спирка да бъде поставена точно пред скулптурата, което я скриваше от погледа на минаващите граждани по главната улица на града.

Аз й обещах да пиша по този въпрос на съответната институция и медии с надежда да бъде направено нужното.

С уважение:

Стефан АЛЕКСАНДРОВ

Писател, член на Дружеството на пазарджишките писатели и на СБП, основател и председател на ФондацияСъвременна българска култура

*Заглавието е на редакцията.

Бел. ред. От Общината благодариха за сигнала и увериха, че ще вземат мерки. 


Свързани