Спорт

СК “Палашев“ отборен шампион при мъжете и с общо 3 отборни купи на Държавното по триатлон

  06.08.2024 10:00             
СК “Палашев“ отборен шампион при мъжете и с общо 3 отборни купи на Държавното по триатлон

ПЛОВДИВ. През изминалия уикенд  (3-4 август) се проведе Държавното първенство по триатлон - стандартна дистанция в града на тепетата. Състезанието беше много динамично и изпълнено с много емоции. Пазарджишкият СК „Палашев“ взе участие с 12 състезателя и се поздрави с отлични резултати. В първия ден на състезанието пазарджиклии започнаха устремно  и постигнаха внушителен успех – сребро за Никол Колишева и бронзови медали за Христо Панев и Валентин Кирилов.

Във втория ден участниците от %Палашев“ продължиха с медалите в различните възрастови групи.  Две титли спечелиха  Кристиан Колев и Жанина Драганова, вицешампиони са Христо Коев, Красимир Георгиев и Ивелина Колишева. Участие също взеха и Лия Йорданова(4то място), Антон Танков(4-то място), Цветелина Коева(4-то място) и Мирослав Янков (11-то място), които помогнаха на отбора да извоюва:

Така клубът се класира на първо място отборно при мъже и зае вторите места при жени и в комплексното класиране.

„С малък отбор успяхме да постигне невероятни резултати в борбата си срещу отбори с многократно повече състезатели. Гордеем се с Вас! За поредна година СК” Палашев” показва постоянство в постигането на високо спортно майсторство, като със само 12 участници и без участие в отборната щафета, състезателите успяха  да се преборят за  второто място на отборното класиране в края на държавното първенство по триатлон. Поздравления за всички спортисти и участници в постигането на този постоянен резултат!“, коментираха от клуба.

(Зн)


Свързани