Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Спорт

За историята! Боксьорите на “Марица“ и Спортното училище си гарантираха два медала от Европейското!

  07.08.2024 19:12             
За историята! Боксьорите на “Марица“ и Спортното училище си гарантираха два медала от Европейското!

БАНЯ ЛУКА. Боксови мачове за историята на Пазарджик в днешния ден от Европейското първенство по бокс за ученици в Босна и Херцеговина! Минимум бронзови медали си гарантираха с победите днес Стоян Христосков и Симеон Спасов. Пазарджишките боксьори на БК "Марица" (Пз) и Спортно училище Пазарджик на ринга направиха нещо невиждано - до момента състезатели по бокс от областния ни град не са печелили никога два медала едновременно от голям форум, още повече, тук става дума за един клуб. 

Днес Стоян Христосков победи убедително Енцо Строянсек от Хърватска, който дори изпадна в нокдаун в категория до 52 кг, а при 54-килограмовите Симеон Спасов отказа във втория рунд Филип Допиерала от Полша.

Преди това в първите си срещи по категоричен начин Спасов победи с 6:0 съдийски гласа Нойус Наумчев от Литва, а не по-малко убедително Христосков се наложи над Ондржей Бурса (Чехия).

В Европейското първенство в Баня Лука участват 30 държави и над 360 боксьори. Под наставленията на главния треньор Михаил Таков, Фикрет Ереджебов и Николай Николов България е представена от общо 10 таланти.

"Щастливи сме от тези победи. Вярваме, че момчетата могат да се преборят за злато. Още по-хубавото у, че това се случва в момент, в който целият свят е вперил очи в бокса като спорт заради скандали. Нашите момчета показват какво е да играеш чисто, със сърце и душа", коментираха пред "Знаме" треньорите Николай Николов и Андрей Георгиев. Николов е помощник-треньор на националния отбор за ученици, а Георгиев е и треньор в Спортното училище.

Утре, 8 август, са полуфиналните срещи, а финалите - в събота, 10 август. На полуфинал Стоян ще кръстоса ръкавици със съперник от Армения, а Симеон ще се изправи срещу състезател на Хърватска.

Успех, момчета! Пазарджик се гордее с вас!

(Зн)


Свързани