Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Крими

Полицейският бюлетин за 8 август 2024 г.: Шофьор удари тийнейджърка на пешеходна пътека

  08.08.2024 11:41             
Полицейският бюлетин за 8 август 2024 г.: Шофьор удари тийнейджърка на пешеходна пътека

Мъж от Пазарджик е задържан заради притежаване на наркотици. Граждани подали сигнал в РУ-Пазарджик, че на пейка в междублоково пространство са забелязали мъж, който според тях се дрогира. Към указаното място незабавно бил насочен автопатрул, но при вида на униформените непознатият избягал. Въпреки това в суматохата забравил на пейката три полиетиленови топчета, чието съдържание се оказало синтетичен канабиноид. Оперативно-издирвателните действия продължили и скоро криминалисти от РУ-Пазарджик, установили, че притежателят на дрогата е 45-годишен пазарджиклия. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а по случая се води досъдебно производство.

 

Шофьор под въздействие на наркотици удари тийнейджърка пресичаща на пешеходна пътека. За радост момичето не е пострадало сериозно. Случката се разиграла снощи на улица в Пазарджик. 45-годишен пазарджиклия се движил с лек автомобил „Сеат“ по околовръстен път по посока към моста на река Марица. Той блъснал 16-годишно момиче, което пресичало пътното платно на пешеходна пътека. На мястото незабавно пристигнал автопатрул при сектор „Пътна полиция“ и линейка. За радост се установило, че детето не е сериозно пострадало. Шофьорът бил тестван с технически средства, като пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна. Той е задържан, а спрямо него е образувано бързо производство.  

 

Две са по-сериозните катастрофи станали на територията на областта през изминалото денонощие. Първата от тях е регистрирана около 19.15ч. на пътя между Белово и Костенец. 28-годишен словенец пътувал с мотопеда си, когато загубил управление и се блъснал в указателна табела отстрани на шосето. В резултат на удара той е с фрактура на челюстта. Пострадалият е транспортиран в УМБЛ “Свети Георги“ в гр. Пловдив за лечение. Пробата му за употреба на алкохол е отрицателна.

Около 23.30ч. в РУ-Велинград е получен сигнал за втория инцидент. На улица в курорта 24-годишна дама от Ракитово загубила управление над лек автомобил „БМВ“. Возилото напуснало платното за движение и се блъснало последователно в стълб и бариера на железопътен прелез. След удара младата жена и нейните двама спътници от Ракитово са транспортирани и настанени за наблюдение в МБАЛ-Велинград с леки травми и наранявания. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на водача са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани