Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Крими

Полицейският бюлетин за 09.08.2024г.

  09.08.2024 12:19             
Полицейският бюлетин за 09.08.2024г.

Дилър на наркотици е задържан при акция на пещерски криминалисти. След близо няколкоседмична работа по противодействие на разпространението на наркотици служители от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера вчера провели полицейска акция. В района на парк в родопския град полицаите засекли 34-годишен пещерец. У него те открили два полиетиленови плика съдържащи 22 топчета с пресовано бяло прахообразно вещество. След направен полеви наркотест се оказало, че става дума за амфетамин с обща маса от близо 24 грама. Открита е и найлонова чанта с малко над 10 грама суха марихуана. Цялата намерена дрога е иззета, а дилърът е задържан в ареста на РУ-Пещера за срок от 24 часа. Продължава работата по документиране на престъпната му дейност. По случая е образувано бързо производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Бързи производства спрямо двама водачи са образувани през изминалото денонощие. Вчера на улица във Велинград автопатрул при управлението в курорта извършил проверка на „Мерцедес“ с водач 30-годишен велинградчанин. Оказало се, че младият мъж е зад волана под въздействието на наркотични вещества. Колегите им от РУ-Септември засекли на улица в село Варвара „Фолксваген“, управляван от неправоспособен 37-годишен жител на същото село. След направената проверка се оказало, че той управлява возилото с чужди регистрационни табели.  

Криминалисти от РУ-Пещера разобличиха жена изтеглила нерегламентирано немалка парична сума с помощта на чужда банкова карта. В края на юни в РУ-Пещера била депозирана жалба от 42-годишен жител на брациговското село Козарско. Той информирал органите на реда, че неизвестен е успял да изтегли от банковата му сметка в рамките на около седмица сумата от 10000 лева. В хода на предприетото разследване станало ясно, че престъплението било извършено чрез използване на банковата карта на потърпевшия. Трансакциите са осъществени от АТМ устройства на територията на Пещера и Брацигово. Органите на реда установили, че автор на деянието е 68-годишна жителка на същото село. Жената не е задържана заради здравословни проблеми. Работата по случая продължава, а материалите по разследването са докладвани на Окръжната прокуратура в Пазарджик.   

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик                 


Свързани